2024.03.28, Csütörtök
Biztonságosabbá válik a közlekedés Debrecen belvárosában
Illusztráció

Biztonságosabbá válik a közlekedés Debrecen belvárosában

magyarepitok.hu

2019.11.01. 07:25 - Almási Krisztina

A Ke-Víz 21. Zrt. munkájával a meglévő csomópontot jelzőlámpássá alakítják át, valamint jobbra kanyarodó sávokkal bővítik.

Hirdetés

Debrecenben jelzőlámpás csomóponttá alakítják a Szabó Kálmán – Galamb – Vécsey – Budai Ézsaiás utcák csomópontját, a fejlesztés a Ke-Víz 21 Zrt. munkájával valósul meg mintegy 310 millió forintból - derül ki az uniós közbeszerzési adatokból.

A csomópontot jobbra kanyarodó sávokkal bővítik és új járdaszakaszokat létesítenek a hozzá tartozó csapadékvíz-elvezetéssel és közműkiváltásokkal együtt. A beruházás keretében az alábbi munkálatokat végzik el:

  • egy jelzőlámpás csomópont kiépítése,
  • több mint 5000 m2-en a meglévő útburkolat korszerűsítése,
  • több mint 1500 m2-en új burkolat építése,
  • új járda- és kapubejáró burkolat építése,
  • valamint 480 m2-t érintően új autóbuszmegállóhely építése.

A projekt ezen kívül tartalmazza több mint 3200 méternyi szegély építését, 5620 négyzetméternyi terület füvesítését, valamint 450 méternyi közműcsatorna építését.


Számos fejlesztés vette kezdetét a városban

A közelmúltban számos fejlesztés kezdődött el Debrecenben. Lapunk beszámolt róla, hogy hamarosan mintegy 18 ezer négyzetméteren újul meg a debreceni belváros. A városközpontot érintő fejlesztés három részből áll: korszerűsítik a belvárosi zöldterületeket, átépítik a Dósa nádor teret és a Csapó utcát, valamint mélygarázst építenek a Sas utcában.

Ezen kívül a megyeszékhely egyetemi kórházát közel 500 négyzetméteres pszichiátriai szárnnyal bővítik.

A városban zajló fejlesztések része az ITK Holding kétmilliárd forintos beruházása is, amelynek keretében elektromos buszok előállítására alkalmas üzemcsarnokot alakít ki.

További fejlesztés, hogy Európa legmodernebb logisztikai és csomagolóüzemét építik fel Debrecenben, amely egyben a német székhelyű Deufol délkelet-európai regionális központja is lesz.

ÚtépítésKe-Víz 21 Zrt.Debrecenútépítéskörforgalom

Hírlevél

Hirdetés