2024.04.19, Péntek
Új kerékpárút készül Dunakeszi és Budapest között
Illusztráció / Bernát Benjámin - magyarepitok.hu

Új kerékpárút készül Dunakeszi és Budapest között

magyarepitok.hu

2020.03.31. 11:29 - Gyöngyösi Klaudia

A Penta Kft. kivitelezésében megvalósuló beruházás a közlekedés biztonságát is szolgálja.

Hirdetés

Elindult az EUROVELO6 Budapest – Dunakeszi kerékpárút kivitelezése. A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában, uniós forrásból valósul meg.  A kivitelezést a Penta Általános Építőipari Kft. végzi közel nettó 750 millió forint értékben.

 A beruházás a közlekedés biztonságát is szolgálja, hiszen a kerékpárosok jelenleg a tiltás ellenére a forgalmas 2-es főúton közlekednek.

A fejlesztés Budapest és Dunakeszi között több mint 5 kilométer hosszú kerékpáros útvonalat érint:

  • új nyomvonalú kerékpárút kiépítéssel,
  • a mezőgazdasági utak burkolásával,
  • a meglévő utakon forgalomtechnikai beavatkozásokkal,
  • valamint Dunakeszi területén egy új pihenőhely kialakításával.

 

 A nagy forgalom miatt 3 sávos kerékpárút készül

Az épülő kerékpárút déli vége a Vasrózsa utcai meglévő kerékpárúthoz csatlakozik, mely érinti a Budapest – Székesdűlő sor autóbusz-megállóhely, valamint egy gyalogátkelőhely átépítését is a Váci úton.

Ezt követően a bicikliút Budapest közigazgatási határát elhagyva a 2-es számú főúttal közel párhuzamosan haladva éri el a Pallag utcai körforgalom területét, ahol az átvezetést követően zöldmezős beruházásként jutunk el a Dunakeszi, Folyam utcai meglévő önkormányzati útpályához. Utóbbihoz új forgalmi rend kiépítése is szükséges.

A nyomvonal ezt követően az Újszőlő utcáig vegyes használatú útként, majd északi irányban tovább - a várhatóan nagy forgalomra való tekintettel - 3×1 haladósávos kerékpárútként vezet a Liget utcai meglévő kerékpárúthoz. A szakaszon egy új kerékpáros pihenőhely kerül kialakításra.

ÚtépítésPenta Általános Építőipari Kft.kerékpárútDunakesziBudapest

Hírlevél

Hirdetés