2024.04.24, Szerda
Elkészült a HE-DO a kelet-alföldi kerékpárút egy jelentős szakaszával
Fotók: Bernát Benjámin / magyarepitok.hu

Elkészült a HE-DO a kelet-alföldi kerékpárút egy jelentős szakaszával

magyarepitok.hu

2020.06.30. 12:13 - Gyöngyösi Klaudia

A beruházással megvalósult a Debrecent Nagyváraddal összekötő kerékpárút egy újabb fontos szakasza.

Hirdetés

Átadták a Tépe és Berettyóújfalu között létrejött, több mint 8 kilométer hosszú, új kerékpárutat - derült ki a helyszínen megrendezett sajtótájékoztatón. A munkálatokat a kivitelező HE-DO Kft. végezte az alvállalkozó KM Építő Kft. közreműködésével.

 

A képre kattintva galéria nyílik!

A nettó 945 millió forintból megvalósuló beruházással elkészül a Debrecent Nagyváraddal összekötő kerékpárút egy újabb jelentős hosszúságú, még hiányzó szakasza.

A NIF Zrt. által kiírt közbeszerzési eljáráson nyertes kivitelező HE-DO Kft. a már említett több mint 8 kilométeren:

  • 2,5 méter széles, 2x1 sávos kerékpárutat épít,
  • a sávok közötti 0,25 méteres biztonsági sávval,
  • süllyesztett szegélyekkel,
  • illetve mindkét oldalon 0,5-0,5 méter széles padkával.

A most létrejött, két szakaszból álló kerékpárút az M4-es gyorsforgalmi út megvalósítása során már megépült kerékpárúthoz csatlakozik. Az egyik szakasz a tépei Rákóczi utca és az M4-es gyorsforgalmi út között épült 4,9 kilométer hosszon, míg a másik, 3,4 kilométeres szakasz az M4-es gyorsforgalmi út és a berettyóújfalui hipermarket között kerül kialakításra.

 

A kihívások ellenére is terv szerint alakultak a munkálatok

A tavaly szeptemberi ünnepélyes alapkőletétel után mindkét szakaszon a régészethez kapcsolódó földmunkák és a régészeti feltárások indultak meg, amelyek egészen novemberig elhúzódtak. Ennél fogva a HE-DO Kft. szakemberei csak a feltárásoktól érintetlen területeken tudták megkezdeni a kerékpárút építését.

„A munkaterület átvételét követően a régészeti kutatások miatt a tépei oldalon 3,5 kilométer hosszú, míg a berettyóújfalui oldalon mintegy 2,2 kilométer hosszú szakaszon tudtunk zavartalanul dolgozni” – számolt be a kerékpárút munkálatairól Gajdos Richárd, a HE-DO Kft. építésvezetője.

A régészeti munkák befejezése után idén január közepére elkészült a teljes 8,3 kilométeres hosszon a meszes talajstabilizáció.

„Márciusra befejeztük a védőréteg építését és folyamatosan zajlott a kerékpárút monolit szegélyének kialakítása” – mondta Gajdos Richárd.

A beruházást a tervezett határidőre fejezte be a vállalat.

Galéria

ÚtépítésHE-DOKM Építő Kft.kerékpárútTépeBerettyóújfalu

Hírlevél

Hirdetés