2024.04.20, Szombat
Tovább fejlődik Fejér megye mellékúthálózata
Fotó: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Tovább fejlődik Fejér megye mellékúthálózata

magyarepitok.hu

2020.10.16. 12:08 - Kalácska-Nagy Nóra

A 8126-os jelű összekötő út újabb szakasza újult meg az EuroAszfalt, a SWIETELSKY és a Soltút kivitelezésében.

Hirdetés

Ma délelőtt átadták a Söréd-Csákvár-Bicske összekötő út 4,5 kilométeres szakaszát. A burkolatfelújítási munkákat három útépítő cég, az EuroAszfalt Kft., a Soltút Kft. és a SWIETELSKY Magyarország Kft. végezte - derül ki a közbeszerzési adatokból.

 

Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

A Magyar Közút 2018-ban országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indította el a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében, ami a mostani beruházás költségét is fedezte. Ennek összértéke megközelítőleg 437 millió forint.

A projekt során az útburkolat teljes felújítását elvégezték, valamint forgalombiztonságot javító beavatkozások is történtek a szakaszon. Új létesítményként a 14+711-14+815 kilométerszelvények közötti külterületen a meglévő buszmegállók helyén bazaltbeton burkolatú buszöblöket építettek. Továbbá Csákvár város Zámoly felőli végén forgalomcsillapító szigetet alakítottak ki, valamint a Bokréta utcánál elkészült a már korábban tervezett gyalogos átkelőhely is. A felújítás a kitűzött határidőnél jóval korábban elkészült - derült ki a Magyar Közút közleményéből.

 

A mai átadóünnepségen többek között beszédet mondott dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, Tessely Zoltán miniszterelnöki biztos, országgyűlési képviselő, Molnár István, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója és Illés Szabolcs, Csákvár polgármestere.

 

Korábban beszámoltunk arról, hogy Fejér megyében széleskörű mellékútfejlesztés kezdődött, melynek részeként tavaly már felújították a Söréd–Bicske–összekötő út összesen mintegy 15 kilométeres szakaszát, megközelítőleg 1,1 milliárd forint értékben, TOP-forrásból.

Galéria

ÚtépítésEuroAszfalt Kft.Swietelsky Magyarország Kft.Soltút Kft.Fejér megyeBicskeSörédCsákvárMagyar Közút Nonprofit Zrt.

Hírlevél

Hirdetés