2024.04.20, Szombat
A tervek ellenőrzésével folytatódik a veszprémi elkerülő bővítése
Illusztráció (Nagy Mihály/magyarepitok.hu)

A tervek ellenőrzésével folytatódik a veszprémi elkerülő bővítése

magyarepitok.hu

2021.01.05. 18:43 - Kolinek Nóra

Lezárult a veszprémi elkerülő út nyugati szakaszára vonatkozó tervezői közbeszerzés.

Hirdetés

Az ÚT-TESZT Kft. végezheti el a tervek korszerűségi felülvizsgálatát a veszprémi elkerülő nyugati szakaszán – derült ki a TED-en közzétett közbeszerzési adatokból.

Ahogy korábban már beszámoltunk róla, a több ütemben elkészülő munka jelenleg a most elnyert tendert megelőző keleti ütemében már a kivitelezésnél jár. Ennek során a STRABAG Építő Kft. végzi a NIF Zrt. beruházásában történő 25,84 milliárd forintos fejlesztést.

A munkálatok során a megyeszékhely déli elkerülője 7,5 kilométeren újul meg, illetve bővül 2x2 sávosra.

Erre azért van szükség, mert jelenlegi formájában mind a kelet-nyugati irányban áthaladó forgalom, mind a Balaton felé közlekedők jelentősen leterhelik a főutat, és rendszeresek a torlódások.

A már épülő szakasz a sötétkékkel, a most elnyert közbeszerzésen érintett szakasz a világoskékkel színezett vonalon található


Több csomópont is különszintűvé válik

A most elnyert nyugati szakasz győztes ajánlattevőjének feladata a füredi és a csatári csomópont közötti engedélyezési és kiviteli tervek korszerűségi felülvizsgálata.

Az 51+900 kilométerszelvény (füredi csomópont), illetve az 57+846 szelvények (csatári csomópont) között négy sávon lehet majd közlekedni, az utat középen egy 3 méteres sávval választják el.

Különszintű csomóponttá válik a tapolcai csomópont és a csatári csomópont is. Számos további feladat kapcsolódik a projekthez: többek közt kiszélesítik a Séd-patak hídját, támfal is épül, valamint két tározó medence is létrejön.

ÚtépítésNemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)StrabagÚt-Teszt Kft.VeszprémBalatonelkerülő út

Hírlevél

Hirdetés