2024.03.28, Csütörtök
Elnyerték a tervezést Szolnok új tehermentesítő útjára
Illusztráció: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Elnyerték a tervezést Szolnok új tehermentesítő útjára

magyarepitok.hu

2021.03.04. 08:00 - Kalácska-Nagy Nóra

Egy 200 méter szerkezeti hosszúságú, Tisza folyón átívelő új közúti híd is létesül.

Hirdetés

Korábban lapunk megírta, hogy új tehermentesítő utat kap Szolnok, most pedig arról számolhatunk be, a terveket a RODEN Mérnöki Iroda Kft. készítheti el 579 millió forint értékben – derült ki a közbeszerzéseket közlő TED-ről. Az új út Szandaszőlős városrész elkerülésével valósul meg egy körülbelül 8 kilométer hosszú, 2x1 sávos országos közút kialakításával, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) beruházásában.

A tervezendő új nyomvonal kezdő szelvénye a Csáklya utca és a Mártírok útja szintbeni kereszteződésétől indul, és a Felső Szandai réten létesítendő új csomópontokon átvezetve csatlakozik a 4. számú főúthoz különszintű csomóponton keresztül.

Ehhez szükséges a 4. számú főút Szent István Tisza-híd és a 4.-442. számú főutak meglévő különszintű csomópont közötti szakaszának 2x2 forgalmi sávra történő, gyűjtő-elosztó sávos kibővítése is körülbelül 1,3 kilométer hosszban.

Továbbá a Tiszaliget eddigi egyirányú megközelítésének megszüntetésére kialakítanak egy 2x1 sávos, körülbelül 1,2 kilométer hosszú utat, amely az új nyomvonalból indulva csatlakozik a meglévő Tiszaligeti sétányhoz. Az előkészítés során biztosítani kell a Tiszaliget és a Felső Szandai réten található bevásárlóközpontok gyalogos és kerékpáros megközelítését.

A beruházás magában foglalja továbbá:

  • a Csáklya úton található szintbeni közúti-vasúti átjáró áttervezését,
  • egy 200 méter szerkezeti hosszúságú, Tisza folyón átívelő új közúti híd,
  • valamint egy 650 méter szerkezeti hosszúságú új ártéri híd tervezését is.
ÚtépítésRoden Kft.Szolnokútépítés4-es főútNemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)

Hírlevél

Hirdetés