2024.03.28, Csütörtök
Északkelet-Budapest közlekedése a Penta kivitelezésében lép előre
A fővárosi XV. kerület (hypeandhyper.com)

Északkelet-Budapest közlekedése a Penta kivitelezésében lép előre

magyarepitok.hu

2021.04.20. 18:10 - Szabó Ákos

Folytatódnak a budapesti útfelújítások, most a XV. kerületi Deák utcában.

Hirdetés

Jelentős szakaszához ért a rákospalotai Deák utca rekonstrukciója: a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a közbeszerzési eljárás nyertese, a Penta Általános Építőipari Kft. aláírta a vállalkozási szerződést, így május közepén várható a munkaterület-átadás – derül ki a beruházó fővárosi cég közleményéből.

Mint írják, a projekt keretében teljes hosszában felújítják a Deák utcát, valamint a hozzá csatlakozó mellékágat a Hubay Jenő térig. Többek között

  • a teljes pályaszerkezetet cserélik,
  • új járdákat,
  • gyalogos-átkelőhelyeket,
  • továbbá parkolóhelyeket építenek,
  • korszerűsítik a közvilágítást
  • és fákat ültetnek.

 

A felújításban érintett terület egy része a projekt megkezdése előtt

A BKK és a Penta az eredetileg becsült összegnél kedvezőbb áron kötötte meg a kivitelezési szerződést. A Deák utca és mellékágának korszerűsítése a tervezett 133,35 millió forint helyett tartalékkerettel együtt bruttó 122,8 millió forintba kerül.

Az útépítés idén ősszel fejeződhet be.

 

Még számos korszerűsítés várható az idén

Több jelentős útfelújítás várható az idén még a BKK beruházásába. Az újbudai Péterhegyi úton ugyancsak a tavasszal indulhat a rekonstrukció, az újpesti Rózsa utcában és az angyalföldi Göncöl utcában a nyár elején. Ha sikerrel zárulnak a közbeszerzési eljárások, útfelújítás indulhat ősszel a terézvárosi Podmaniczky utcában, a zuglói Vezér utcában, valamint az újpalotai Erdőkerülő utcában és Zsókavár utcában.

Mindezek mellett a XXII. kerületi Nagytétényi út–Mária Terézia utca–Tóth József utca csomópontban körforgalom épülhet, és a hozzá csatlakozó Mária Terézia utca is megújul a Donszky Árpád utcai csomópontig.

Az útfelújítási program további eleme az Üllői út Szarvas csárda tér és városhatár közötti 4,2 kilométeres szakaszának, továbbá a Mester utca Ferenc körút és Haller utca közötti szakaszának felújítási terve.

ÚtépítésPenta Általános Építőipari Kft.BKKútfelújításBudapestRákospalota

Hírlevél

Hirdetés