2024.04.20, Szombat
Kezdődik az újpesti csomópontok felújítása
Illusztráció: ujpestmedia.hu

Kezdődik az újpesti csomópontok felújítása

magyarepitok.hu

2021.05.12. 10:56 - Kolinek Nóra

Aláírták a szerződést: a SWIETELSKY kivitelezésében június első felében elkezdődhet a IV. kerületi Rózsa utca felújítása.

Hirdetés

Legutóbb márciusban írtunk arról, hogy lezárult az újpesti Rózsa utca rekonstrukcióját érintő közbeszerzési eljárás. A beruházó Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden arról tájékoztatott, hogy aláírták a vállalkozási szerződést a közbeszerzési eljárás nyertesével, a SWIETELSKY Magyarország Kft.-vel, így idén június első felében megkezdődhet a munka a IV. kerületi útszakaszon.

A projekt keretében megújul a burkolat a Rózsa utca Árpád út és Görgey Artúr út közötti szakaszán, továbbá átépül – így biztonságosabbá válik – a Rózsa utca – Árpád út csomópont.

Az érintett teljes szakaszon kerékpársávot létesítenek, emellett átalakítják a Rózsa utca – Deák Ferenc utca – Závodszky Zoltán utca csomópontot, valamint LED-fényforrások alkalmazásával a közvilágítást is korszerűsítik.

A felújítás során 42 darab fát és 2076 darab alacsony növésű cserjét ültetnek el.

 

Az útfelújítás idén ősszel fejeződhet be

A szerződéskötésnek köszönhetően

elkezdődhet a tényleges munkák előkészítése, és a nyertes kivitelező várhatóan idén június első felében átveszi a munkaterületet.

A helyszíni kiviteli munkák megkezdéséről és a közösségi közlekedést érintő változásokról a BKK folyamatosan tájékoztatást ad.

A BKK az eredetileg becsült összegnél jóval kedvezőbb áron kötötte meg a kivitelezési szerződést. A Rózsa utca korszerűsítése a tervezett 594 millió forint helyett tartalékkerettel együtt bruttó 397 millió forintba kerül, ez csaknem 200 millió forintos megtakarítást jelent. Az útépítés idén ősszel fejeződhet be.

 

ÚtépítésSwietelsky Magyarország Kft.Budapestútfelújítás

Hírlevél

Hirdetés