2024.04.19, Péntek
M30-as: közel 60 kilométernyi autópálya több mint kétharmada elkészült - galéria
Fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

M30-as: közel 60 kilométernyi autópálya több mint kétharmada elkészült - galéria

magyarepitok.hu

2021.05.31. 15:37 - Szabó Ákos

A NIF megbízásából a Strabag, a Colas, valamint a Duna Aszfalt is dolgozik a Miskolctól észak felé vezető 2x2 sávos pályán.

Hirdetés

Látványosan halad az Miskolctól a Kassa-közeli határig (Tornyosnémeti) épülő M30-as autópálya projektje, melyet a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. megbízásából három szakaszban, párhuzamosan kiviteleznek:

  • az első 10,4 kilométert a 30+100-as és a 40+500-as kilométer szelvények között a STRABAG Építő Kft. és a STRABAG AG konzorciuma építi (Miskolc – Szikszó);
  • a 24,2 kilométeres második szakaszt a 40+500-as és a 64+700-as között a Colas Út Zrt. és a Colas Hungária Zrt. alakítja ki (Szikszó – Encs);
  • a 22,1 kilométeres harmadik szakaszt a 64+700-as és a 86+848-as között a pedig a Hódút Kft. és a Duna Aszfalt Kft. építi meg (Encs – Tornyosnémeti).

 

A közel 57 kilométeres 2x2 sávos új pályáról már több alkalommal beszámoltunk, legutóbb ősszel: most a NIF-től kaptunk az építkezésről információt, valamint a fotósunk is végigjárta a teljes útvonalat.

 

Fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Mindhárom alprojektben a munkák mintegy 70 százalékát végezték el és az is közös a szakaszokon, hogy 2021 tavaszától a fő feladatok többek között

  • a rézsűrendezések,
  • az aszfaltrétegek építése,
  • a vízépítési munkák,
  • az üzemi hírközlő kábel alépítményei
  • illetve a műtárgyak építése volt.

 

 

Mindegyik ütemnél külön kiemeli a beruházó beszámolója az egyedi projektelemeket. A Miskolc-Szikszó pályánál emellett egy tengelysúlymérő állomás munkáin dolgoznak. Szikszó és Encs között az autópálya mérnökség irodaépületének szigetelési és gépészeti munkálatai, illetve a rendőrség új tömbjének munkálataira térnek ki.

 

 

Encs és Tornyosnémeti között pedig a szakasz 20 hídjának építkezését említik külön, melyek előrehaladott állapotban vannak: több hídon már a pályalemez szigetelés és a védőaszfalt is elkészült.

A teljes M30-as munkálatai várhatóan idén ősszel érnek majd véget.

 

Galéria

ÚtépítésNemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)M30-asDuna Aszfalt Zrt.ColasStrabagHódút Kft.MiskolcSzikszóEncsTornyosnémeti

Hírlevél

Hirdetés