2024.04.16, Kedd
Újabb munkákat kivitelez a Duna Aszfalt a ZalaZone beruházásában
illusztráció - Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Újabb munkákat kivitelez a Duna Aszfalt a ZalaZone beruházásában

magyarepitok.hu

2021.08.04. 19:33 - Hegedűs Gergely

Az európai szinten is jelentős beruházásban eddig is főszerepet játszott a magyar cég, ezúttal közmű- és vízellátást, zajmérést, hírközlést, valamint térvilágítást biztosító elemeket épít ki.

Hirdetés

Az Autóipari Próbapálya Zala Kft. közzétette a zalaegerszegi járműipari tesztpálya legutóbbi közbeszerzésének eredményét. A nyertes Duna Aszfalt Zrt. a TED hirdetménye szerint egy gépkocsimosót létesít a benzinkút északi oldalán, továbbá bővíti a Technikai épület parkolóját.

A Duna Aszfalt mindezeken túl többek közt az alábbi kiegészítő munkákat végzi el:

  • közműellátások kiépítése és vízellátás a Dombok modul pályanedvesítéséhez, valamint a kissebességű kezelhetőségi pálya pályanedvesítéséhez;
  • térvilágítás építése a Fogadóépület, a Technikai épület, a Fékfelület, a Dinamikus Felület parkolójában és az ADAS felületeken;
  • az autópálya modulhoz egy hírközlési alépítmény rendszer kiépítése;
  • zajmérő felületet építése;
  • a fékfelülethez (BP) kapcsolódóan a vízelvezető rendszer fejlesztése;
  • kerítés építése az egyetemi létesítmények és a tesztpálya közé.


Idén befejeződnek a munkálatok

A Duna Aszfalt eddig is főszerepet játszott a ZalaZone beruházásában, miután számos jelentős pályaelemet valósított meg az Európában egyedülállónak számító tesztpályán. Ezek közül legutóbb júliusban a katonai off road pálya első elemét adták át, amelyet a Szabadics Zrt.-vel közösen kivitelezett a magyar vállalat. Szintén a közelmúltban készült el a Duna Aszfalt kivitelezésében az autópálya-szakasz, amit júniusban már használatba is vettek.

A nagysebességgel használható sztrádaszakasszal, valamint a már korábban megépült pályaelemekkel együtt a tesztpálya készültségi foka júniusban meghaladta a 90 százalékot. A nagyszabású beruházás az eredeti terveknek megfelelően az év végéig befejeződik.

A ZalaZone beruházás lényegét képező, úgynevezett önvezető autó tesztpálya specifikus elemek tervezője a Főmterv Zrt. volt, míg a magasépítésben a ZÁÉV Zrt. vállalt komoly szerepet, több épületet kivitelezve.

ÚtépítésDuna Aszfalt Zrt.zalai tesztpályaZalaegerszegFőmterv Mérnöki Tervező Zrt.

Hírlevél

Hirdetés