2024.04.18, Csütörtök
160 járdaburkolat újul meg: ez Békéscsaba történetének legnagyobb volumenű járdafelújítása
Illusztráció: Dernovics Tamás / magyarepitok.hu

160 járdaburkolat újul meg: ez Békéscsaba történetének legnagyobb volumenű járdafelújítása

MTI

2021.09.14. 15:00 - Gyöngyösi Klaudia

A projekt másfél évig tart, és várhatóan 160 utca járdaburkolata lesz megépítve, illetve felújítva a Hódút Kft. mukájával.

Hirdetés

Elkezdődött Békéscsaba történetének legnagyobb volumenű járdaépítési programja, amelyre a kormány 2,3 milliárd forintot biztosított – hangzott el a helyszíni sajtótájékoztatón hétfőn.

A beruházás a Hódút Kft. kivitelezésében valósul meg – derül ki a közbeszerzési ismertetőből.

Szarvas Péter (Hajrá Békéscsaba Egyesület) polgármester a fejlesztési programot történelmi léptékűnek nevezte, mivel soha ekkora összeget nem fordítottak még járdafelújításra Békéscsabán.

Közösségi oldalán tett legutóbbi bejegyzésében a polgármester közölte, a négy ütemben megvalósuló fejlesztés első részében 35 járdaszakasz készül el, 17 helyen már e hónapban elkezdődnek a munkálatok.

 

2022 végén zárulhat a projekt

A projekt másfél évig tart, és várhatóan 160 utca járdaburkolata lesz megépítve, illetve felújítva.

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő Facebook-oldalán azt írta a programról, a beruházás mintegy 65 ezer méter hosszúságú, 75 500 négyzetméternyi járdafelületet jelent.

A teljes beruházás a tervek szerint 2022 végén zárul.

A járdafelújítási program mellett hétmilliárd forintot meghaladó összeget biztosított a kormány Békéscsabának úthálózata fejlesztésére a Modern városok program részeként. 2022 végéig több mint 80 utcában zajlanak útépítési vagy útfelújítási munkák majd, a program első üteme már elindult.

ÚtépítésHódút Kft.járdafelújításBékéscsabaModern városok program

Hírlevél

Hirdetés