2024.03.29, Péntek
Közlekedésfejlesztő beruházást valósít meg a HE-DO Gyöngyösön
Illusztráció: Bernát Benjámin / magyarepitok.hu

Közlekedésfejlesztő beruházást valósít meg a HE-DO Gyöngyösön

hedo.hu

2021.10.16. 08:00 - Gyöngyösi Klaudia

A kivitelezők három jelzőlámpás csomópontot is építenek a tervezett új gyalogátkelőkhöz a Bethlen Gábor utcában, a Mérges utca 6. szám előtt és az Erzsébet királyné útján.

Hirdetés

Elkezdte a 24-es út legfelső, kopórétegének megépítését a HE-DO Kft. Gyöngyösön – derül ki a kivitelező közleményéből. A szakemberek a beruházásban három jelzőlámpás csomópontot is építenek a tervezett új gyalogátkelőkhöz.

Augusztus 9-én kezdődött el a 24-es út felújítása Gyöngyösön a 3-as számú elsőrendű főút 0+000-s és 1+828-as számú kilométerszelvényei között. Az útfelújításra a Magyar Közút Nonprofit Zrt. írta ki a kivitelezési pályázatot, melynek nyertese a HE-DO Kft. lett.

Fotó: HE-DO Kft.

„Egy hónap alatt az út mindkét oldalán elbontottunk, majd megépítettünk háromezer méter betonszegélyt. Szeptemberben befejeztük a még hátralévő ezer méter hosszúságú útpálya betonszegély-építési munkálatait, megtörtént a régi burkolat profilmarása, a felállási szakaszokon pedig megépítettük a kötőréteget. Ezzel párhuzamosan kezdődtek meg a közműszerelvények bontási-építési munkái” – tájékoztatott a beruházás első lépéseiről Bíró Gábor, a HE-DO Kft. építésvezetője.

„A csapadék- és szennyvízcsatornák gerincvezeték-aknáinak öntvény fedlapjait önszintező aknafedlapra cseréltük első ütemben a 3-as számú főút és a Kossuth Lajos utca között, és a munkát október legelején a Kossuth Lajos utcától a végszelvény irányába folytattunk” – tette hozzá az építésvezető.

 

Három jelzőlámpás csomópont is a projekt része

A szakemberek szeptemberben elkészültek a buszmegállók új bazaltbetonos burkolataival is. Az Egri út és a Kovács utca között pedig több járda új aszfaltburkolatot kapott. A felújításra kijelölt többi járda október végére készül el.

A kivitelezők három jelzőlámpás csomópontot is építenek a tervezett új gyalogátkelőkhöz a Bethlen Gábor utcában, a Mérges utca 6. szám előtt és az Erzsébet királyné útján. Egy új jelzőlámpa is épül a Koháry úton a Volánbusz-pályaudvarról a 3-as számú út felé balra, hogy működése segítse a kikanyarodó buszokat.

„Október 1-jén kollégáim sávonként kezdték el a kopóréteg építését a Kossuth Lajos utca és az Egri út közötti szakaszon teljes szélességben. Terveink szerint október 23-ára szeretnénk visszaadni a forgalomnak a Kossuth Lajos utca és az Egri út közötti szakaszt a Mátra út felől érkezőknek, amivel megszűnik az építés miatti egyirányúsítás” – tudatta Bíró Gábor.

ÚtépítésHE-DOMagyar Közút Nonprofit Zrt.útépítésGyöngyös

Hírlevél

Hirdetés