2024.04.19, Péntek
Több mint száz bakonypéterdi otthont kötnek rá az új szennyvízhálózatra
bakonypeterd.hu

Több mint száz bakonypéterdi otthont kötnek rá az új szennyvízhálózatra

MTI, kozbeszerzes.hu

2018.03.19. 10:06 - Antal Zsófia

A településen év végéig kiépülő szennyvízkezelő a Vidékfejlesztési program keretében jön létre.

Hirdetés

Egyedi szennyvízkezelő rendszer épül ki ez év végéig a Győr-Moson-Sopron megyei Bakonypéterden. A mintegy 219 millió forintból megvalósuló beruházást a Vidékfejlesztési program keretében 155 millió forinttal támogatja a kormány.

Bolla Tünde független polgármester elmondta, hogy a beruházás önrészét, mintegy 64 millió forintot az NFM, az önkormányzat és a lakosok biztosítják. A község belterületén 111 ingatlan bevonásával alakítanak ki szennycsatorna-hálózatot, a falu határában pedig négy egyedi szennyvízkezelő berendezést. A megtisztított vizet a Bornát-érbe engedik.

A közbeszerzési értesítőből kiderül, hogy a szennyvízelvezető csatorna-hálózatot a tarjánpusztai székhelyű Geo-Elit Bt. alakítja ki, az egyedi szennyvíztisztító berendezések alkotta telep kiépítése pedig az esztergomi Öko Tech-Home kereskedelmi és Szolgáltató Kft. feladata.

Kiss Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség agrárfejlesztésért felelős államtitkára elmondta, hogy a Vidékfejlesztési program keretében 12 milliárd forint állt rendelkezésre egyedi szennyvízkezelő rendszerek kiépítésére. Két év alatt mintegy három-négy milliárd forint értékben nyújtottak be kistelepülések pályázatokat, amelyeket a kormány legfeljebb 155 millió forinttal támogatott. Áprilisban vizsgálja meg a kormány, hogy újranyitják-e a pályázatot.

Vízgazdálkodásépítőipari cégekszennyvízBakonypéterd

Hírlevél

Hirdetés