2024.03.29, Péntek
Így illeszkedik majd be Siófok életébe a Balaton legfontosabb zsilipje - videó
Colas-csoport (Facebook)

Így illeszkedik majd be Siófok életébe a Balaton legfontosabb zsilipje - videó

magyarepitok.hu, Colas-csoport (Facebook)

2019.11.28. 12:11 - Szabó Ákos

A Sió-csatornát és a Balaton vízszintkezelését több programban is fejlesztik, a Colas Alterra és a Strabag-csoport Siófokon és több helyszínen is dolgozik. Ezzel együtt az Aqua Generál is elvállalta a Sió vízgazdálkodási rendezésének egy részelemét.

Hirdetés

Látványos videót tett közzé a Colas-csoport Facebook-oldalán a Sió zsilipjének látványterveiből összeállítva (az impozáns műtárgyat elkészülte után megnyitják a városiak és turisták előtt is). A videóban bemutatott projekt annak a közel 19 milliárd forintos beruházásnak a része, melyről nemrég kétszer is beszámoltunk: a Sió zsilipjének kinyitásakor, illetve a projektet elindító hivatalos sajtótájékoztató alkalmából is.

 

 

Ezt a tó vízszintjéről gondoskodó projektsorozatot a Strabag Építőipari Zrt. és a Colas Alterra Zrt. 2020 végéig fejezi be. Ezzel együtt egy másik beruházás részeként a hajdúszoboszlói központú Aqua Generál Kft. is dolgozhat a Balaton vízlevezető rendszerén: a cég három dunántúli vízfolyás, köztük a Sió fejlesztését célzó 1,1 milliárd forint értékű munkálatokat vállalt el.

 

hellosiofok.hu

A magyar tulajdonú cég a Sión kívül a Nádor-csatornánál és a szintén a Balaton lefolyását biztosító vízfolyásokkal összeköttetésben álló Völgységi-pataknál is dolgozik: többek között a védművekben bekövetkezett károsodásokat állítják helyre.

VízgazdálkodásColas Alterra Zrt.StrabagAqua-General Kft.Siózsilipvideó

Hírlevél

Hirdetés