2024.04.19, Péntek
Horvátországban dolgozik záportározón a Szabadics
A főkép a szintén a Szabadics Zrt. munkájával nemrég elkészült dozmati víztározót ábrázolja (Dernovics Tamás/magyareppitok.hu), a cikkben szereplő képek a helyszínen készültek (Szabadics Zrt./Facebook))

Horvátországban dolgozik záportározón a Szabadics

magyarepitok.hu, Szabadics Zrt. (Facebook)

2020.01.23. 12:21 - Szabó Ákos

A Dunántúl egyik domináns mélyépítője a helybeli Tegra d.o.o.-val közösen dolgozik egy több települést átfogó projektben a magyar határ közelében.

Hirdetés

Külföldön is aktív a Szabadics Zrt., a horvát Muraköz megyében végeznek munkálatokat – mutat rá a vállalat Facebook-posztjában. A hír nem érkezik meglepetésként: korábban többek között Kovács Tamás vezérigazgatóval készített interjúnkban is esett már arról szó, hogy a Szabadics Zrt. Délkelet-Európa felé fordul (Kovács Tamás 2020. január elseje óta a cég igazgatóságának elnökségét vezeti).

 

 

A záportározó alprojektjén felül négy településen dolgoznak még

Most a cég letenyei határátkelő közelében, a Donja Dubrava agglomeráció szennyvíztisztító rendszerének építkezésén is vállalt el feladatokat, ez Muraköz megye egyik legnagyobb infrastrukturális fejlesztése. A Szabadics horvát partnerével, a Tegra d.o.o.-val felosztotta a munkálatokat, így a magyar cég

  • Cirkovljanban
  • Čukovecben,
  • Donji Mihaljevecben,
  • valamint Sveta Marija-ban dolgozik.

Čukovecben jelenleg közműfeltárásokat és házbekötéset végeznek el, majd Cirkovljanban is fel fognak vonulni.

 

 

Nagynyomású technológiával építkeznek

Ezt követően, februárban kezdődik meg a Mura-folyó kotoribai záportározójának műtárgy-építkezése. Itt bevetik a ritkán használt Jet Grouting technológiát is: nagynyomású cementalapú injektálással történik a munkagödör vízhatlan biztosítása.

 

 

VízgazdálkodásSzabadics Zrt.Tegra d.o.o.HorvátországvízgazdálkodásszennyvízKotoribaMura

Hírlevél

Hirdetés