2024.03.29, Péntek
Ez a projekt segíti a Bakonyból eredő vízfolyás kártalanítását
illusztráció - Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Ez a projekt segíti a Bakonyból eredő vízfolyás kártalanítását

mti, magyarepitok.hu

2020.02.18. 09:33 - Hegedűs Gergely

A Séd-Nádor csatorna kezelhetősége és vízminősége is javul a Mészáros által kivitelezett beruházással.

Hirdetés

A Mészáros és Mészáros Kft. végezheti  el a Balaton-felvidéken folyó Séd-Nádor elkerülő csatorna helyreállításánál a mederrendezési és műtárgyépítési feladatokat. Az Opus Global Nyrt.-hez tartozó társaság mintegy 251 millió forintból kivitelezi a munkákat.


A Bakony karsztvizei táplálják

Az Opus Global Nyrt. közleménye szerint a Séd-Nádor vízfolyás környezeti kárainak felszámolása 2009-ben indult. A munkálatokat a balatonfűzfői Nitrokémia Környezetvédelmi Tanácsadó és Szolgáltató Zrt. végzi.

A Séd-Nádor vízfolyást a Bakony hegység Északi részén, a Herend térségében fakadó tiszta vizű karsztforrások táplálják. A vízfolyás Séd része Veszprémen keresztül húzódik délkeleti irányba, az Ősi duzzasztótól lefelé pedig már Nádor-csatorna néven halad tovább.


Ezért van rá szükség

A kármentesítési munkák folytatásához most kiegészítő vízépítési munkákra van szükség. 

Ezek során most a kivitelező a Séd-Nádor elkerülő csatornát állítja helyre, mederrendezési és műtárgyépítési feladatok ellátásával.

A projekt által a csatorna könnyen kezelhetővé és fenntarthatóvá válik, elősegítve ezzel a vízminőség javulását. Mindezekkel együtt lehetővé válik a kármentesítés alatt található halastavak biztonságos vízellátása is.


Egy tározó is megújul a térségben

A Mészáros egy másik jelentős projekten is dolgozik a térségben. A szintén a Séd-Nádor-Gaja vízrendszerhez tartozó Fehérvárcsurgói-víztározó kapacitásának bővítéséről ebben a cikkünkben számoltunk be a 2018-as nyitórendezvényén.

A közlemény az Opus Global Nyrt. részvényeire is kitért, melyekkel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek. A papír hétfőn 293,80 forinton zárt, kedden a nyitást követően 0,34 százalékkal 294,80 forintra erősödött. Az elmúlt egy évben a részvények legalacsonyabb ára 252 forint, a legmagasabb pedig 499,8 forint volt.

VízgazdálkodásMészáros és Mészáros Kft.Sédföldmunka

Hírlevél

Hirdetés