2024.04.24, Szerda
Északkelet-Magyarország fejlődik csatornázási projekttel
Illusztráció: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Északkelet-Magyarország fejlődik csatornázási projekttel

magyarepitok.hu

2020.09.10. 08:26 - Szabó Ákos

Az EuroAszfalt, a Betonútépítő és a DHJ Építő három térségben, 11 települést területét érintve dolgozik a szennyvíztisztító infrastruktúrán.

Hirdetés

Jelentős beruházással lép előre Borsod-Abaúj-Zemplén megye. Az uniós közbeszerzési adatok szerint a Nemzeti Fejlesztési Programiroda mintegy 6,8 milliárd forintos projektsorozatában három agglomeráció 11 helyszínén végzik el a csatornahálózatok bővítését, illetve több szennyvíztisztító telepen is dolgoznak. A beruházás munkálatait az EuroAszfalt Kft., a Betonútépítő Zrt. és a DHJ Építő Kft. vállalta el.

A program Borsodgeszt, Bükkábrány, Csincse, Gelej, Hejőkeresztúr, Hejőszalonta, Kács, Muhi, Szentistván, Tibolddaróc és Vatta területén valósul meg és három térségben elvégzett munka szerint osztható alprojektekre:

  • a bükkábrányi agglomerációban egy 5530 lakosegyenértékű (LE) telepen dolgoznak, mintegy 34,6 kilométernyi gravitációs vezetéket és 32,6 kilométernyi nyomócsövet elhelyezve;
  • Hejőkeresztúron 2050 lakosegyenértékű a szennyvíztisztító központ és a környéken 12,9 kilométernyi, illetve 10,8 kilométernyi gravitációs vezetéket és nyomócsövet fejlesztenek;
  • a szentistváni agglomerációban 7359 lakosegyenértékű a projektben telep és mintegy 6,7 kilométernyi gravitáció vezetéket, valamint 5,7 kilométernyi nyomóvezetéken dolgoznak.

Az uniós Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) támogatásával megvalósuló projektre a győztes konzorciumon kívül pályázott még többek között a Magyar Vakond Kft. és a Penta Általános Építő Kft. is.

VízgazdálkodásEuroAszfalt Kft.Betonútépítő Zrt.DHJ Építő Kft.Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft (NFP)Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP)BükkábrányHejőkeresztúrSzentistvánszennyvízPenta Általános Építőipari Kft.

Hírlevél

Hirdetés