2024.03.29, Péntek
Mérföldkőhöz érkezett a Puskás-stadion építkezése

Mérföldkőhöz érkezett a Puskás-stadion építkezése

Épkar Zrt.

2018.09.07. 08:48

Az elmúlt évtizedek legnagyobb léptékű magyar építési beruházásán nagyszabású ünnepség köszöntötte a legmagasabb pont elérését.

Lapunk az Épkar Zrt. honlapján közzétett videóból értesült arról, hogy a Puskás-stadionban csütörtökön este ünnepélyes bokrétatűzésre került sor.

A Magyar Építő Zrt. és a ZÁÉV Zrt. kivitelezésében tavaly elrajtolt építkezés ezzel hivatalosan is elérte a legmagasabb pontját.

Ahogy azt a konzorcium projektigazgatójával, Dúzs Györggyel készített tavaszi interjúban is megírtuk, a hazai viszonylatban példátlan léptékű projektben a West Hungária Bau Kft. és az Épkar Zrt. oldja meg a szerkezetépítési feladatokat.


Ez történt eddig, ez következik ezután

A 67 ezres befogadóképességű magyar nemzeti futballstadion projektjén tavaly az ütemtervnek megfelelően elkészültek az alapozási munkák, több mint 1500 cölöp került a helyére. Ehhez kapcsolódva tavaly indult meg a stadion szerkezetét adó - a régi Népstadion sajátos arculatát megőrző - 38 darab pilon és födémlemezek kivitelezése is, ami az idei évben véget ér. Tavasszal a projekt leglátványosabb elemeként elkezdődött a tetőszerkezet acélelemeinek beemelése is.

A kivitelezés következő kötbérterhes részhatárideje év végén lesz, addigra a vasbeton szerkezetépítésnek kell elkészülnie, kivéve a stadionon kívül épülő vasbeton szerkezeteket. 

A szerkezetkész épületben az épületgépészeti feladatok elvégzése döntően a 2019-es évben történik meg.

A stadion hivatalos átadását 2019 novemberére ütemezik, az aréna a 2020-as összeurópai foci-Eb egyik helyszíne lesz, négy mérkőzést – három csoportmecset és egy nyolcaddöntőt – lebonyolítva.

ZÁÉV Építőipari Zrt.Magyar Építő Zrt.Épkar Zrt.KÉSZ CsoportAktuálisPuskás Aréna