2024.03.29, Péntek
Magyar építőipari gyártó támogatásával épül gyermekmentési pont
barcsihirek.hu

Magyar építőipari gyártó támogatásával épül gyermekmentési pont

magyarepitok.hu

2020.09.02. 18:42 - Hegedűs Gergely

A Masterplast szaktudásával és építőanyaggal segíti, hogy minél előbb, minél jobb minőségben felépüljön az állomás.

Hirdetés

Balatonlellén letették a Magyar Gyermekmentő Alapítvány gyermekmentési pontjának alapkövét, amely a Masterplast Nyrt. támogatásával épül fel.

A tervek szerint 2021 nyarára elkészülő gyermekmentési pont a város mentőállomásához kapcsolódva működik majd. A 140 négyzetméteres épület a gyermekmentő személyzet állomáshelye lesz, és kialakítanak egy vizsgálót is, ahol azokat a gyerekeket látják el, akik nem szorulnak sürgős mentésre.


Szívbeteg és epilepsziás gyerekek nyaralását is lehetővé teszi a szolgálat

Az eseményen Ács Balázs, a Masterplast Nyrt. alelnöke felidézte:

az építőanyag-gyártással foglalkozó cég és az alapítvány közötti együttműködés öt éve kezdődött, ez idő alatt több eszközzel bővítették a gyermekmentők felszerelését, amivel szakszerű és gyors segítséget tudnak nyújtani.

A társaság szaktudásával és építőanyaggal segíti, hogy minél előbb, minél jobb minőségben felépüljön az állomás - fogalmazott.

Gesztes Éva, az alapítvány szakmai igazgatója elmondtasok kisgyermekes család tölti Balatonlellén szabadságát, köztük olyanok, ahol szívbeteg vagy epilepsziás gyermek van, mert tudják, hogy itt működik gyermekmentő szolgálat.

Az alapítvány az általa üzemeltetett gyermek-mentőorvosi kocsikkal az elmúlt 15 évben országszerte 32 ezer gyermeket látott el. Balatonlellén 13 éve van jelen, ahol eddig négyezer gyermeknek, csecsemőnek nyújtottak segítséget.


Hamarosan a mentőállomás is megújul

Beneda Attila családpolitikáért felelős helyettes államtitkár hangsúlyozta: fontos, hogy legyen olyan rendszer, amely baj esetén el tudja látni a gyerekeket. Az alapítvány 15 éve "valós civilként nem valami ellen, hanem valamiért dolgozik, sok gyermek köszönheti neki egészségét és életét" - fogalmazott.   

Móring József Attila, a térség országgyűlési képviselője többek között arról beszélt, hogy a Balaton parti város mentőállomása azon húsz állomás közé tartozik, amelyeket rövid időn belül felújítanak.

Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) főigazgatója közölte:

a mentőszolgálat évente 1,2 millió betegnek, köztük 45 ezer gyermeknek nyújt segítséget.

Fontos, hogy a Balaton körül tavasztól őszig egy plusz gyermekmentő gépkocsi van szolgálatban. "A gyermekmentési ponton az OMSZ bajtársai is méltó körülmények között tudják majd ellátni feladatukat" - tette hozzá.

Iparági hírekMasterplastBalatonlelletársadalmi felelősségvállalásépítőipari gyártók

Hírlevél

Hirdetés