2024.03.28, Csütörtök
Helyi kezdeményezésre épül posta és bevásárlóközpont Csepelen
Illusztráció (coopszeged.hu)

Helyi kezdeményezésre épül posta és bevásárlóközpont Csepelen

csepel.info

2018.05.22. 08:13 - Szabó Ákos

Mintegy 6 ezer négyzetméteres önkormányzati telket hasznosítanak a fővárosi kerületben a királyerdei lakók aláírásgyűjtésére reagálva.

Hirdetés

Új szupermarketet fognak kialakítani a dél-budapesti Csepelen a Szent István út és a Toboz utca között fekvő területen – számol be a csepel.info. A kerületi városvezetés tavaly nyáron hozott döntést a területen található mintegy 6 ezer négyzetméteres önkormányzati telek hasznosításáról, miután a helyiek aláírásgyűjtésbe fogtak azért, hogy élelmiszer áruház épüljön a környéken.

A fejlesztésre pályázatot írt ki az önkormányzat, melynek eredményeként olyan épületet alakítanak ki, amiben egy modern posta is helyet kap.

 

A fejlesztés helyszíne

 

A pályázati feltételben az is benne volt, hogy a szupermarket és parkolója jól illeszkedjen a lakókörnyezetbe, emellett a beruházás által a szomszédos Királyerdei Művelődési Ház is parkolókat kap.

A területen eddig is működött posta, az intézmény most a fejlesztés idejére a közeli Királyerdei Művelődési Házba költözik. Az új bevásárlóközpontot várhatóan jövő nyáron adják át majd a helyieknek.

Mi épül?Csepelbevásárlóközpontcivilekposta

Hírlevél

Hirdetés