2024.03.29, Péntek
Két szakaszon is megújul Budapesten a körúti villamosok pályája
szeretlekmagyarorszag.hu

Két szakaszon is megújul Budapesten a körúti villamosok pályája

magyarepitok.hu, bkk.hu

2018.06.01. 13:06 - Hegedűs Gergely

A 4-es-6-os átépítését a Colas Alterra és a TTDExpert végzi a Széna tér és a Margit híd, illetve az Oktogon és a 32-esek tere között.

Hirdetés

A nagykörúti villamospálya felépítményváltásáról adott hírt a TED. A közbeszerzés végeredményéből kiderül, az Oktogon és a József utca között Pesten, valamint a Széna tér és Margit utca között Budán összesen nettó 2,03 milliárd forintos beruházást végez a BKK Zrt.


Hamarosan el is kezdik a munkákat

A pesti oldalon a nyertes TTDExpert Zrt. mintegy 3 kilométeres szakaszon kivitelez az Oktogon és a 32-esek tere megállói között. A villamos vágány bontása és építése egyaránt feladat a kiírás szerint. A BKK már ki is adta a tájékoztatást a felújítás miatt forgalmi változásokról, eszerint a két megálló között az iskolai szünetben, vagyis június 16-tól pótlóbuszok közlekednek.

A másik felújítandó szakaszon a Colas Alterra Zrt. szintén váltásos pályafelújítást hajt végre. A Széna tér és a Margit híd budai hídfője közelében futó Margit utca között 1600 méternyi szakaszt érintenek a munkák.


Több mint húsz éve nem kapott jelentős felújítást

A BKK arról tájékoztatott, hogy a felújítás során korszerű felépítményű pályát építenek, amely a későbbi karbantartási munkát a mostaninál gyorsabbá, egyszerűbbé teszi. Az Oktogon és a 32-esek tere közötti szakaszon a kilencvenes évek közepén történt utoljára nagyobb felújítás.

A június közepén kezdődő rekonstrukció idején a pótlóbusz útvonalán buszsávot alakítanak ki, a közúti forgalom számára pedig irányonként egy-egy sáv áll majd rendelkezésre.

közlekedésfejlesztésColas Alterra Zrt.Mi épül?villamoshálózat fejlesztésvasútfejlesztésBudapestTTDExpert Zrt.

Hírlevél

Hirdetés