2024.03.28, Csütörtök
Diákvárosként éled újjá Dél-Budapest egyik elhanyagolt negyede
Illusztráció (a győri Széchenyi István Egyetem új kollégiuma, kisalfold.hu)

Diákvárosként éled újjá Dél-Budapest egyik elhanyagolt negyede

magyarepitok.hu

2018.07.03. 10:41 - Szabó Ákos

Megkezdődhet egy 12 ezer fős kollégiumépítést is magába foglaló program az Észak-Csepel és Soroksár Duna-parti részére tervezett Déli Városkapu Programban.

Hirdetés

Nagy jelentőségű urbanisztikai beruházás terveit készítik elő, számos hazai és nemzetközi mérnöki irodát kérnek fel a főváros eddig elhanyagolt déli részén található 130 hektárnyi terület rendezésére – írja az uniós közbeszerzési értesítő. A korábban csak kevésbé részletesen felvázotl Déli Városkapu Fejlesztési Programban Észak-Csepel és Északnyugat-Soroksár rozsdaövezeteit és elhanyagolt részeit élesztik újjá egy modern koncepció szerint.

A városrendezési pályázat a Duna, a Rákóczi híd – Könyves Kálmán körút, a Soroksári út, a csepeli 209968. helyrajzi számú bekötőút, valamint a Weiss Manfréd út által behatárolt 135 hektáros területet érinti.

 

Az új Duna-híd kapcsolja majd be a város vérkeringésébe az új negyedet

A projekt egyik legfontosabb része a 12 ezer fős Kollégiumváros, melyhez kapcsolódva nem csupán diákszállókat, hanem sport- és rekreációs fejlesztéseket is megvalósítanak. Emellett rendezik a Duna-part érintett részeit, valamint közlekedési és közműinfrastruktúrát is kap a terület.

 

Az új Duna-híd látványterve (Fővárosi Önkormányzat)

Az érintett városrészek fejlesztése összekapcsolódik a dél-budapesti Új Duna-híd építkezésével, mely várhatóan a következő években indul el, miután áprilisban kiválasztották a győztes tervpályázatot.

Mi épül?SoroksárCsepelbarnamezős beruházásokkollégiumfejlesztésDéli Városkapu

Hírlevél

Hirdetés