2024.03.29, Péntek
Szállodaként éled újjá egy 146 éves fővárosi épület

Szállodaként éled újjá egy 146 éves fővárosi épület

portfolio.hu, egykor.hu, magyarepitok.hu

2018.07.25. 15:59 - Hegedűs Gergely

A leendő hotel belsejének érdekessége az egyik legkorábbi magyar vasbetonszerkezet.

Hirdetés

Újabb budapesti szálloda épül a Párisi Udvar közelében a portfolio.hu cikke szerint. A lap a Business Wire közleményére hivatkozva azt írja, a Hyatt Hotels Corporation a Városház Utca Projekt Ingatlanforgalmazó Kft-vel megállapodott a beruházásról.

Az egyezmény értelmében egy 231 szobás hotel épül majd ki a Petőfi utcában, mely várhatóan 2020 elején nyitja meg kapuit.

A Hyatt Regency Budapest a belvárosban, az egykori Főposta épületében (V. kerület, Petőfi utca 15.) kaphat helyet.

A korábbi Főpostát 1872-ben építették, belsejének érdekessége az egyik legkorábbi magyar vasbetonszerkezet. Ezt az épület 1907-es átalakításakor Ray Rezső és Zielinszky Szilárd épített be egy 16 méter fesztávú keretszerkezet formájában - derül ki az egykor.hu adataiból.


Erősödő magyarországi jelenlét

Az üzemeltető a szabadidős turizmus mellett az üzleti turizmusra is számít, így az épületben helyet kap egy közel 400 négyzetméteres terem és több, mint 600 négyzetméternyi tárgyaló.

A szállodát működtető cég a most bejelentett projekttel tovább erősíti Magyarországon való jelenlétét. A Ferenciek terén álló Párisi Udvarból átalakított szálloda ugyanis a The Unbound collection by Hyatt franchise lánc második európai tagjaként fog működni. Utóbbi szálloda a Market Építő Zrt. kivitelezésében nyeri el új formáját, a páratlan restaurálási munka állásáról ebben a riportban számoltunk be nemrég.

Hírlevél

Hirdetés