2024.05.25, Szombat

Több mint másfél milliárd forint értékű szállodai és szórakoztatóközponti befektetést valósít meg a Révész cégcsoport a Nyíregyházához tartozó üdülőhelyen, Sóstógyógyfürdőn.

A projektet Révész Bálint alapító tulajdonos és Kovács Ferenc, a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhely polgármestere jelentette be közös sajtótájékoztatón pénteken.

A tavalyi 25 milliárd forint után az idén 32 milliárdos árbevételt tervező fuvarozási, szállítmányozási és logisztikai szolgáltatási csoport cégvezetője elmondta, az egykori Krúdy Szálló, jelenleg Krúdy Vigadó nevet viselő épületet közel egymilliárd forintért vásárolták meg a Carion Ingatlanbefektetési Alaptól, egy másik ingatlannal együtt.

Az 1911-ben eklektikus stílusban épült, az elmúlt 25 évben többnyire üresen álló műemléképület eredeti funkcióját állítják helyre. A tervezett felújítás költsége meghaladja az 500 millió forintot. Eredményeként ötcsillagos színvonalú szállodai-szórakoztatóközpont jön létre 2017 nyarára.

Révész Bálint közölte, hogy a szükséges engedélyek megérkezése után márciusban felmérik az épület és közműveinek állapotát, és elkezdik az átalakítási tervek készítését.

Hozzáfűzte, hogy a nyíregyházi önkormányzattal folyamatosan egyeztetve végzik a város "legszebb, legmeghatározóbb épületének helyreállítását".    

Kovács Ferenc polgármester kiemelte, hogy a város évek óta kereste a módját a Krúdy Vigadó sorsának végleges rendezésére. Mostanra sikerült olyan, ráadásul helyi kötődésű új tulajdonost találni, aki minőségi szolgáltatással tölti majd meg az egykori híres vendéglátóipari épületet.    

Megjegyezte, hogy ehhez az önkormányzat az épület környékének teljes felújításával kíván hozzájárulni, most készítenek elő egy egymilliárd forint összegű beruházást, amelyhez uniós és állami forrásokra is pályáznak.    

A helyhatósági vezető megemlítette, hogy a 2013-ban gyógyhellyé nyilvánított üdülőhelyet, Sóstógyógyfürdőt is érinti Nyíregyháza nyugati elkerülő útja, amelynek az M3-as autópálya és a 36-os főút közötti szakasza már elkészült.

(mti)

(fotó: kirandulasok.com)

Mi épül?szállodaberuházásszállodafelújítás