2024.07.17, Szerda

Közel félmilliárd forintból növeli kapacitását a kaposvári Videoton Elektro-Plast Kft – derült ki a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közleményéből. A beruházás 25 új munkahelyet teremt, a műanyagalkatrészeket gyártó cég 230 millió forintos állami támogatást kapott a projekthez a nagyvállalati beruházás támogatási program keretében.

A gyártás kapacitásának növelésén túl a beruházás főként új technológia bevezetésére irányul. Kétkomponensű műanyag alkatrészek gyártására, amely nagyobb hozzáadott értékű előállítást tesz lehetővé.

A Videoton Holding részeként működő Somogy megyei vállalat közel 1000 fős létszámával Kaposvár legnagyobb ipari foglalkoztatója, és folyamatos fejlődésének köszönhetően évek óta növeli bevételeit.

A fejlesztés bejelentésekor Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter elmondta, a nagyvállalati beruházási támogatást olyan cégek kapják meg, amelyek új munkahelyeket teremtenek, modern technológiát alkalmaznak és eredményesen vesznek részt a piaci versenyben. Hozzátette,  a Nemzetgazdasági Minisztérium kezdeményezésére a kormány hazai forrásból 2015-ben 3 milliárd, 2016-ban pedig már 15 milliárd forintos keretet biztosít erre a célra. A kormány tervei szerint ez az összeg 2017-ben is rendelkezésünkre áll.

(magyarepitok.hu)

(fotó: metalplaszt.hu - illusztráció)

Mi épül?Kaposvárüzemépítés