2024.05.30, Csütörtök

Újabb otthonteremtési támogatást igénybe vevő családok kapnak ingyen telket Balassagyarmaton, Komlón, Makón és Ásotthalmon, de Csongrádon és Jászapátin is hasonló program indult – írja a Magyar Idők. A lap összeállításából kiderül, a településeken komoly beruházásokra, több tíz milliós közművesítésre is hajlandóak, hogy odacsábítsák a többgyermekes családokat.

Balassagyarmaton júniusban újabb CSOK-ot igénylő család kap ingyen telket, míg Komlón májusban egy ötgyermekes család kapott 900 négyzetméteres, összközműves telket térítésmentesen a helyi önkormányzattól. Utóbbi településen a legközelebbi testületi ülésen tárgyalják két újabb CSOK-os család pályázatát.

A makói önkormányzat 700 és 770 négyzetméter közötti, 1,2 millió forintos telkeket adott át három pályázó családnak. A második ütem pályázati kiírása a nyár elején várható. A Csongrád megyei Ásotthalmon egy CSOK-os család pályázata felelt meg a követelményeknek, velük hamarosan együttműködési megállapodást köt az önkormányzat. Csongrádon egy öt- és egy háromgyermekes, jelenleg tömbházban élő család építkezik hamarosan a CSOK és az önkormányzat jóvoltából.

A Magyar Idők cikke teljes terjedelmében itt olvasható.

Korábban beszámoltunk róla, hogy a Csongrád megyei Mórahalom hasonló akcióba kezdett, miután 400 forintos négyzetméter áron kínál építési telket, illetve egymilliós vissza nem térítendő támogatást nyújt.

(magyarepitok.hu)

GazdaságCSOKúj építésű ingatlanok