2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Ismét jelentős tőkét vont be a KÉSZ Csoport - már a következő évekre is nagy a szerződésállományuk
Illusztráció: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

Ismét jelentős tőkét vont be a KÉSZ Csoport - már a következő évekre is nagy a szerződésállományuk

magyarepitok.hu

2021.11.16. 08:54 - Szabó Ákos

Az idén júniusi 22 milliárd forint után most 11 milliárd forint értékű kötvényt bocsátott ki a KÉSZ Holding Zrt.

Hirdetés

Sikeresen zárult a KÉSZ Holding Zrt. második körös kötvénykibocsátása: a vállalat a Magyar Nemzeti Bank Növekedési Kötvényprogramjának keretében ezúttal 10 milliárd forint értékben kínált fel kötvényeket. A hétfői kötvényaukción végül a befektetők mintegy 12,3 milliárd forint értékben adtak be ajánlatot, ami meghaladta a felajánlott mennyiséget és végül 11 milliárd forint értékben túljegyezték a kötvényeket - derül ki a holding közleményéből.

„A második sikeres kibocsátásból befolyó új forrásokat a KÉSZ Csoport elsősorban az építőipari kapacitásai bővítésére és hatékonyságnövelésre, valamint ingatlanfejlesztési portfóliójának bővítésére fordítja” - mondta Vida Tamás, a KÉSZ Csoport vezérigazgatója.

A KÉSZ Csoport 2020-ban konszolidált szinten rekord árbevételt könyvelt el és 2021-ben is kétszámjegyű növekedést prognosztizál.

 

Az építőiparban rendkívül pozitív minősítést kapott a holding

Az intézményi befektetők 220 darab, egyenként 50 millió forint névértékű, fix kamatozású, 10 éves futamidejű, az ötödik évtől amortizálódó kötvényt vásároltak meg 3,89 százalékos éves átlagos hozammal, míg a kupon mértéke 4,1 százalék. A kötvénykibocsátás megszervezésében befektetési szolgálatóként az OTP Bank vett részt.

A tranzakcióhoz szükség volt a vállalat és a kibocsátandó kötvények ismételt minősítésére is. A Scope Hamburg GmbH október 29-i közzétételi dátummal megerősíttette a KÉSZ Holding Zrt. mint kibocsátó BB stable hitelminősítését és a második körös vállalati kötvényre is kiterjesztette az első kötvény BB stable minősítését.

Ezzel a hazai építőipar legjobb vállalati minősítését mondhatja magáénak a KÉSZ Csoport.

 

Jók a KÉSZ Csoport kilátásai

A minősítő kiemelte, hogy a KÉSZ Holding és a Kötvény esetében is stabil kilátásokat állapított meg, a korábbiakban kiemelt pozitív tényezőkön felül megjegyzi, hogy a vállalatcsoport árbevétele és eredményessége is jelentősen javult a 2020-as évben és ezt támasztják alá 2021-es féléves gazdálkodási beszámolói is,

valamit pozitívan értékeli a 2022-re és 2023-ra látható már leszerződött munkák magas arányát is.

Iparági hírekKÉSZ Csoportépítőiparépítőipari cégek

Hírlevél

Hirdetés