2024.04.23, Kedd
Közös erővel az értékteremtés útján: Kuckó Gyermekek Átmeneti Otthonának felújítását támogatta a Magyar Építő Zrt. és Partnerei
Fotók: Nagy Mihály / magyarepitok.hu

Közös erővel az értékteremtés útján: Kuckó Gyermekek Átmeneti Otthonának felújítását támogatta a Magyar Építő Zrt. és Partnerei

magyarepitok.hu

2022.06.10. 08:00

A Magyar Építő Zrt. és Partnerei a Devero ’96 Kft., a Szabó és Társa Kft., az L-Build Kft., a Dominó Kft. és a Horex Kft. bizonyították a társadalmi felelősségvállalás iránti elkötelezettségüket, mely adományozási tevékenységükkel szeretnének jó példát mutatni a szektor szereplői számára: a vállalatok az SOS Gyermekfalvak kecskeméti központját támogatták az SOS Családmegerősítő programjának keretén belül.

A kecskeméti SOS 1990 óta fogadja a családjukból kiemelt gyerekeket, akikről az SOS nevelőszülői gondoskodnak. Többségük elhanyagolás, bántalmazás, a szülők szenvedélybetegsége miatt került a gyermekfaluba. Emellett az SOS segít azoknak a családoknak is, akik váratlan, nehéz helyzetben vannak (hosszan tartó betegség, lakhatási problémák, munkahely elvesztése vagy épp családon belüli erőszak miatt kell elmenekülnie a szülőnek gyermekével/gyermekeivel), de még van esély, hogy újra talpra álljanak és ne szakadjon szét a család. A 2015-ben létrehozott Kuckó Gyermekek Átmeneti Otthona a krízishelyzetbe került szülőket és gyermekeiket fogadja. A családok életkörülményeik rendezéséig, de maximum 1,5 évig élhetnek a házakban.

Fotók: Nagy Mihály / magyarepitok.hu

 

Az egyik legnagyobb múlttal rendelkező építőpari vállalatként a Magyar Építő Zrt. a hozzá legközelebb álló módon segített Partnereivel - Devero ’96 Kft., Szabó és Társa Kft., L-Build Kft., Dominó Kft., Horex Kft. – közösen: felújították a Kuckó Gyermekek Átmeneti Otthonának két házát összesen 6,5 millió forint értékben.

 

A siker egyik kulcsa az összefogás erejében rejlik

A jótékonysági program a Devero ’96 Kft., a Szabó és Társa Kft., az L-Build Kft., a Dominó Kft. és a Horex Kft. együttműködésével valósulhatott meg.

Az átadó ünnepséget április 20-án tartották meg. Az eseményen a Magyar Építő Zrt. mellett részt vett a Szabó és Társa Kft. és az L-Build Kft. is. A gyermekfalvak képviselői nagyon kedves fogadtatásban részesítették az adományozókat: körbevezették őket az intézmény területén, melynek során megtekintették a felújított létesítményeket, és bepillantást nyerhettek az ott dolgozók hivatásába.

Az intézmény dolgozói köszönetet mondtak a támogatók által megvalósított értékteremtő beruházásoknak, a vállalatok képviselői pedig elismerésüket fejezték ki az ott dolgozók munkásságáért, küzdelmeikért, amit nap mint nap tesznek a gyermekekért és a nehéz helyzetben lévő családokért.

„Büszkék vagyunk arra, hogy közös erővel tudtunk segíteni a vér szerinti szüleiket nélkülözni kényszerülő gyermekeket és a krízishelyzetbe került családokat, és ezáltal valódi értéket tudtunk teremteni. Bízunk benne, hogy jó példát tudunk mutatni az iparág többi szereplője számára” – mondták el a nagymúltú vállalat képviselői.

Galéria

Iparági hírektársadalmi felelősségvállalásMagyar Építő Zrt.Devero '96 Kft.Szabó és Társa Kft.L-Build Kft.Dominó Kft.Horex Kft.építőipari cégek