2024.06.17, Hétfő

    A munkálatok költségeiből 706 millió forint társasági adó (TAO) támogatásból származik, a fennmaradó részt az önkormányzat biztosítja - mondta el az alapkő letétele előtt Lazók Zoltán (MSZP-DK-Együtt) polgármester.
    A négyezer négyzetméter alapterületű épület a régi sportcsarnok mögött épül meg, a létesítményben a négyoldalú lelátón összesen 1465 néző foglalhat helyet.
    Szalay Ferenc, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) elnöke köszöntőjében szólt arról, hogy a TAO-támogatásoknak köszönhetően négy év alatt 22 ezerről 45 ezerre nőtt az igazolt kosárlabdázók száma.
    A TAO-ból a sportág közel hétmilliárd forintos támogatáshoz jut évente, ennek kétharmadát utánpótlásra, egyharmadát létesítményfejlesztésre fordítják.
    Az MKOSZ száznál több tornatermet újított fel, emellett belefogott több csarnok építésébe, melyek közül a pannonhalmi és a nyíregyházi beruházás már befejeződött - ismertette az elnök.
    Beck Ferenc, a beruházó Oroszlányi Sportegylet vezetője az MTI-nek elmondta, a városban 1958 óta van kosárlabda-szakosztály, mely hosszú ideig az első osztályban szerepelt. A városban 300 gyerek kosárlabdázik versenyszerűen, az egyesület 15 csapattal vesz részt a korosztályos bajnokságokban.