2024.06.17, Hétfő

A fertődi gyárát 3 milliárdból bővítő Velux 11 százalékkal növelte árbevételét. A hazai építőipar egyik legnagyobb foglalkoztatója idén tovább bővíti kapacitását, és elindítja a fehérre festett faablakok gyártását.

Mintegy 34,5 milliárd forint nettó árbevételt ért el a Velux Magyarország Kft. 2015-ben, ami 11 százalékos növekedés az egy évvel korábbihoz képest. A cég tájékoztatása szerint az eredmények részben a korábbi évekhez képest aktívabb exportpiaci jelenlétnek és a hazai felújítások erősödésének következménye.

A vállalat tavaly több mint 3 milliárd forintos beruházás keretében bővítette fertődi gyártókapacitását, növelte a burkolókereteket gyártó gépek számát, és modernebb, automatizált gépsorokat helyeztek üzembe. „A nagyfokú automatizáltságra való törekvés ellenére, a hazai építőipar egyik legnagyobb foglalkoztatójaként, alkalmazottaink száma stabilan ezer felett maradt” – ismertette a bővítés részleteit Vincze Zoltán, a Velux Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

A vállalat idén is folytatja a gyártóbázis bővítését, és az ablakok, valamint a fa alkatrészek gyártása kapcsán jelentős beruházásokat tervez. Tovább növeli exportpiaci befolyását is, ennek megfelelően a lakkozott faablakok mellett elindítja a fehérre festett faablakok gyártását a nyugat-európai piacok számára. Ezzel párhuzamosan folyamatos a toborzás a fertődi és fertőszentmiklósi gyárban.

A Velux Magyarország Kft-t 1986-ban jegyezték be, értékesítési irodája Budapesten, két tetőtéri ablak gyára pedig Fertődön és Fertőszentmiklóson található. A vállalat a gyártás során keletkező hulladék 98 százalékát újrahasznosítja, a magyar gyártóbázisokon tavaly 41 százalékkal csökkentette a széndioxid-kibocsátást. Utóbbit a tervek szerint további 19 százalékkal csökkenti 2020-ig, valamint 99 százalékra növelné a fenntartható forrásokból származó fa arányát a termelésben a jelenlegi 96 százalékról.

A Velux nemrég jelentette be újgenerációs fénycsatornái piacra lépését, amiről itt számoltunk be.

A cég a dán érdekeltségű Velux-csoport része, mely értékesítési és gyártási tevékenységét több, mint 35 országban, 10 ezer fő feletti munkavállalóval folytatja.

(mti, promenade.hu)

Galéria

Iparági híreképítőipari gyártókVeluxablakgyártás