2024.07.21, Vasárnap
A magyar Nobel-díjasok előtt tisztelgő irodaházak épülnek Budapesten

A magyar Nobel-díjasok előtt tisztelgő irodaházak épülnek Budapesten

2016.05.06. 15:39 - Hegedűs Gergely

A projekt első ütemében Magyarország egyik legmodernebb, leginnovatívabb irodaháza jön létre kutatás-fejlesztési központként a Rákóczi-hídnál.

Hirdetés

Indul a Magyar Nobel-díjasok kutatási és fejlesztési parkjának első üteme a fővárosi Rákóczi-híd budai hídfőjénél. A tervlap.hu azt írja, a Wing ingatlanfejlesztő beruházása a kutatás-fejlesztési tevékenységet folytató cégek igényeit igyekszik kielégíteni. A park a nevét onnan kapta, hogy a tervezett épületek a 21. század kihívásainak megfelelve kívánnak emléket állítani a hazai Nobel-díjasoknak, tisztelegve a munkásságuk előtt.

A projekt első ütemeként, az északi telekrészen jön létre egy új high-tech, hat emeletes kutatási-fejlesztési központ és irodaház. Az összesen 24 000 négyzetméter alapterületű épület Magyarország egyik legmodernebb, leginnovatívabb irodaháza lesz, kiemelkedő építészeti megoldásokkal, valamint környezettudatos munkahelyekkel. Az épület a nemzetközi LEED Gold szigorú környezettudatos minősítés szerint készül el, 540 darab parkolóval, 250 kerékpár tárolóval egészül ki 4 szinten a föld alatt.

A beruházást egy banki konzorcium finanszírozza, melynek tagjai az Unicredit Bank Hungary, az Unicredit Bank Austria és a K&H Bank.

Az építkezés nagyarányú elő-bérleti szerződés megkötése alapján indul, és 2017 végén fejeződik be. Az első ütemet követően a telek Rákóczi-híd felé eső részén egy hasonló méretű, második ütem is tervben van. A tervezést a Wing leányvállalata, az Aspectus Architect végzi.

(tervlap.hu)

Mi épül?kutatás-fejlesztésirodairoda

Hírlevél

Hirdetés