2024.04.16, Kedd

Hatszázmillió forintból épül sportcsarnok a Fejér megyei Martonvásáron. Az alapkőletételről beszámoló sajtóanyag szerint a csarnok egyoldali lelátóval is rendelkezik majd, amely 250 fős közönség befogadására lesz alkalmas. A sportklubok igényei mellett biztosítani fogja közel 500 gyermeknek a mindennapos testneveléshez szükséges helyszínt.

Az új sportcsarnok a Beethoven Általános Iskola mellett, ahhoz közvetlenül csatlakozva épül meg. A beruházás részeként az iskola kazánját több kisebbre és korszerűbbre cserélik, amellett melegítő konyhát, iskolai ebédlőt is kialakítanak a főépületen belül.    

A szükséges forrás teljes egészében rendelkezésre áll, a beruházás a Magyar Kézilabda Szövetség által jóváhagyott TAO-pályázat keretében 30 százalékos önkormányzati önrész igénybevételével valósulhat meg. A tervek szerint a sportcsarnok október végéig megépül és Tóth Iván testnevelő tanár, a kézilabda martonvásári meghonosítója nevét fogja viselni.

A létesítmény alapkőletételénél Simicskó István honvédelmi kiemelte, hogy az elmúlt években minden harmadik magyar településen elindult vagy már befejeződött egy-egy sportberuházás, és ezt helyes útként jellemezte. Úgy vélte, hogy a létesítmény megépülésével új lehetőséget kap a kézilabda és minden egyéb sportág a térségben. Megjegyezte, hogy egy sportcsarnok sokkal többről szól, mint kézilabdakapuról vagy kosárlabdapalánkról, hiszen "egy sportpálya nem más, mint egy küzdőtér". Az élet kicsinyített mása, vagyis a gyerekeket az életre nevelik a sportpályákon.

(mti)

Galéria

PályázatokTAOsportberuházásokMartonvásársportcsarnok