2024.04.25, Csütörtök
Kétszintes fociközpont születik a makói sporttelepen

Kétszintes fociközpont születik a makói sporttelepen

promenad.hu

2016.07.20. 17:35 - Hegedűs Gergely

Több mint ezer négyzetméteres, két szintes labdarúgó komplexummá épül át Makó régi sporttelepe. A munka tavasszal kezdődött, az első ütem szeptemberben, a teljes átadás 2017 végére várható.

Hirdetés

Az 1940-es évekből származó makói Erdei Ferenc téri sportkomplexum újjáépítése az elvárt ütemben halad - jelentette ki csütörtökön Czirbus Gábor, Makó alpolgármestere. Időben sikerült elvégezni a bontást és az alapozást sem hátráltatta semmi, így el tudták kezdeni az építkezést. Jelenleg a beruházás látványos részénél, vagyis a falak felhúzásánál tartanak. A földszinti részen eddig 16 ezer téglát építettek be. A tervek szerint szeptember 30-ra fejezik be az első ütemet, vagyis ekkor kerül szerkezetkész állapotba az épület.

Az első ütem költsége 151 millió forint, melyhez 30 százalék önerőt biztosít a város, a többi társaságiadó-kedvezményből, a ContiTech jóvoltából kerül Makóra. Az ütem befejezése után ismét pályáznak a belső munkálatok elvégzéséghez.

A teljes beruházás elkészültével 1045 négyzetméteres komplexum jön létre, benne:

  • fedett lelátó 400 műanyag székkel,
  • 8 csapatöltöző,
  • vizesblokkok, szertár, két iroda, melegítő konyha, büfé,
  • 70 négyzetméteres konditerem a földszinten,
  • 80 négyzetméteres klubszoba az emeleten.

A munkára a hódmezővásárhelyi Építészmester Zrt. kapott megbízást azzal a feltétellel, hogy minél több helyi alvállalkozónak adjon munkát. Az új létesítmény 2017-18 fordulójára lesz teljesen kész.

Mi épül?Makósportberuházások

Hírlevél

Hirdetés