2024.03.29, Péntek
Teljesen átépítik Cegléd sportcsarnokát, elkészültek a látványtervek
cegledipanorama.hu

Teljesen átépítik Cegléd sportcsarnokát, elkészültek a látványtervek

cegledipanorama.hu

2016.10.07. 09:36 - Antal Zsófia

2,7 milliárd forintból 2018-ra újítják fel a 30 éves csarnokot, amely a kézlabdázóknak, a birkózóknak és a tekéseknek is új dimenziókat nyit.

Hirdetés

"A nyolcvanas években épült, mára jelentősen leromlott állapotú és gazdaságosan nem üzemeltethető Gál József Sportcsarnok TAO támogatásból újul meg" – mondta el Takáts László polgármester ceglédi sajtótájékoztatóján, ahol a beruházás részleteit és a látványterveket is ismertették.

A város a Ceglédi Kék Cápák Sportegyesülettel, valamint a Ceglédi Kosárlabda Egyesülettel közösen dolgozta ki a létesítmény felújításának és korszerűsítésének tervét. A TAO (társasági adókedvezmény) felhasználásához az egyesületeknek igazolniuk kell a 30%-os önrészt, amit Cegléd önkormányzata biztosít. A tervezői költségbecslés alapján a fejlesztés TAO keretében elszámolható összege bruttó 2,7 milliárd forint, amiből bruttó 816 millió forintot jelent az önrész.

 

A képre kattintva galéria nyílik!

 

Az edzésekkel párhuzamosan a rendezvényekre is lehetőség nyílik

A tervek szerint 2018-ra készülhet el az átépítés, melynek köszönhetően minőségi helyszínen edzhetnek majd a kézilabdások, kosárlabdázók, birkózók és tekések is. "Az egymás melletti két szabványos méretű kézilabda pálya lehetőséget ad olyan nagyszabású versenyek megrendezésére is, amiről eddig csak álmodozni mertünk" - fogalmazott Ványi Zsolt, a Ceglédi Sportcsarnok Kft. ügyvezető igazgatója. "Ezzel az elrendezéssel megoldható, hogy a versenysport edzéseit és mérkőzéseit nem sértve, egyéb bevételteremtő rendezvényeket is tarthassunk egyidejűleg. Ebben a létesítményben edzenek majd a birkózóink is, így a magyar birkózás fellegvárának sportolói is méltó körülmények között tudnak készülni."

További hozománya a beruházásnak, hogy a tekések teljesen új, 4 sávos, nemzetközi minősítésű teremben játszhatják a bajnokikat. Az igazgató szerint a sportcsarnok az elkövetkezendő 30 évének legnagyobb horderejű beruházása a város sportéletében.

Galéria

Mi épül?TAOsportberuházásoksportcsarnokCegléd

Hírlevél

Hirdetés