2024.04.19, Péntek
Új üzemközponttal bővül Közép-Európa legnagyobb kandallógyára
mti

Új üzemközponttal bővül Közép-Európa legnagyobb kandallógyára

mti

2018.03.29. 08:54 - Szabó Ákos

A Wamsler SE 3,6 milliárdos salgótarjáni beruházásában egy 5400 négyzetméteres csarnokot alakítanak ki.

Hirdetés

Letették egy új 5400 négyzetméteres üzemcsarnok alapkövét Salgótarjánban, a most épülő csarnokban automatizált gépsorokkal dolgoznak majd. A mintegy 3,6 milliárd forint értékű projekt során a Wamsler SE 124 éves gyárát fejleszti. A várhatóan 2019 végén befejeződő beruházást az állam 1,8 milliárd forinttal támogatta.

A 700 főt foglalkoztató vállalkozás vezérigazgatója, Finta Ferenc az átadón elmondta: a fejlesztés legfontosabb elemei a technológiai előrelépés, a kapacitásbővítés és a minőségjavítás. A beruházásban ezekkel együtt elvégzik az épületek korszerűsítését is.

 

Európa kandallóinak 8 százalékát gyártják Salgótarjánban

A projekt során másfélszeresére bővítik a Wamsler termelési kapacitását, amivel így 150-160 ezer kandallót és tűzhelyet állítanak elő. A korszerű gépeknek, a hegesztőrobotoknak vagy az automata festősornak köszönhetően az előállított termékek minősége is javul majd.

Finta Ferenc hangsúlyozta: a Wamsler SE Közép-Európa legnagyobb kandalló- és tűzhelygyára, piaci részesedése a kontinensen megközelít a 8 százalékot. A cég termékei 23 ország hatmillió háztartásában vannak jelen, a legtöbb készüléket Németországban értékesítik.

Mészáros Lőrinc, a Wamsler SE anyavállalata, az Opus Global Nyrt. többségi tulajdonosa kifejtette: azt várják, hogy a következő egy-két éven belül 700-800 millió forintos nyereséget termel a vállalat.

 

 

Mi épül?üzemépítésüzemfejlesztésSalgótarján

Hírlevél

Hirdetés