2024.03.19, Kedd
Hatalmas zöldfelülettel születik újjá a csepeli oktatási intézmény
Látványtervek: csepel.hu

Hatalmas zöldfelülettel születik újjá a csepeli oktatási intézmény

magyarepitok.hu, TED

2021.10.22. 11:17 - Kolinek Nóra

A Laterex végezheti el a csepeli gimnázium teljes körű korszerűsítését.

Hirdetés

Korábban már írtunk arról, hogy teljes körű felújítást kap a csepeli Jedlik Ányos Gimnázium. Az uniós közbeszerzési közlönyben frissen megjelent információk szerint a nettó közel 16,3 milliárd forint értékű tervezési feladatokat is magában foglaló korszerűsítést a LATEREX Építő Zrt. végezheti el.

A projekt részeként teljesen megújul a régi oktatási főépület, valamint a meglévő tornaterem bontásával új központi aulát terveznek tornatermi és szakoktatási szárnyakkal. Az iskola területén rendezik a kert és udvar állapotát, továbbá az infrastruktúrát is fejlesztik.

A képre kattintva galéria nyílik!

 

Rendezvény- és dísztermet is kialakítanak 

A fejlesztés keretében többek közt modern tantermeket és öltözőszekrényeket alakítanak ki, valamint korszerűsítik a tantestületi épületrészeket. Az iskolában nagy hangsúlyt fordítanak az intézmény egykori tanára, Vermes Miklós szellemiségének megőrzésére, ennek jegyében könyvtárat, múzeumot és levéltárat létesítenek majd az épületben.

Az új épületrészen létrehoznak többet közt:

  • korszerű tantermeket és szaktantermeket,
  • kápolnát és imatermet,
  • többfunkciós osztható tornatermet lelátóval,
  • rendezvény- és dísztermet,
  • aulát.

Az új tornateremi szárny tetőfelületét zöldtetőként alakítják ki. A leendő fedett parkoló a focipálya felől zöld domb homlokzatot kap, amely belesimul a zöldfelületbe.

A telek keleti felében a külső sport funkciók, valamint egy fedett-nyitott parkoló kap helyet. Az akadálymentes elérést a régi és új szárnyakban elhelyezett felvonó biztosítja. A földszinti öltözőblokkban akadálymentesen használható öltözőcsoportot terveznek.

A telken belül 49 parkolót és 111 kerékpár tárolót alakítanak ki.

 

Galéria

Mi épül?LATEREX Építő Zrt.BudapestCsepeloktatási beruházásiskolafelújításiskolaépítés

Hírlevél

Hirdetés