2024.04.20, Szombat
Új közúti mérnökséget kap az M80-as gyorsforgalmi – megvan, ki látja el a felügyeletét
Illusztrációs fotó: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Új közúti mérnökséget kap az M80-as gyorsforgalmi – megvan, ki látja el a felügyeletét

magyarepitok.hu

2022.06.07. 14:00 - Bíró Beáta

A Körmendnél épülő mérnökségi telep ellenőrzését a tervezéstől a használatba vételi engedélyig az UTIBER végzi.  

Hirdetés

Új Mérnökségi Telep épül Körmenden, az M80 autóút Körmend-Rábafüzes országhatár közötti 2x1 sávos szakaszhoz kapcsolódóan, a mérnöki felügyeleti és műszaki ellenőri feladatokat pedig az UTIBER Közúti Beruházó Kft. láthatja el. A NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. az európai közbeszerzési értesítőben tette közzé a nyertest.

 

A telepen összesen 12 040 négyzetméternyi alapterületen kétszintes iroda és szociális épület, valamint műhely, garázs, raktárak és sótároló épül. A létesítményben a szükséges közmű kiépítéseket is elvégzik.

Ezen túl a mérnökség belterületén utakat építenek hídmérleggel, valamint bekötőutat és külső parkolót hoznak létre a telephelyhez. Kiépítik a telepen kívüli és belüli szennyvízcsatorna-hálózatot valamint a mérnökséghez szükséges közműveket is. A projektben felújítják a már meglévő benzinkút bekötőútját is.

 

A tervezéstől a telep használatba vételéig szólnak az ellenőrzési feladatok

Az UTIBER Kft. feladata, hogy a fent részletezett kivitelezés során elősegítse és ellenőrizze a vonatkozó jogszabályok, hatósági előírások, szabványok, szerződések és a kivitelezési dokumentáció betartását, beleértve a kiviteli tervek jóváhagyatását is a Megbízóval. Felügyeli a teljes eljárást, a projekt pénzügyi és időbeli teljesítését.

 

M80 autóút Körmend-Rábafüzes közötti szakasza
Forrás: NIF Zrt. 

 

A beruházás befejeztével az UTIBER ellenőrzi a megvalósulási tervek, dokumentációk, valamint a vízjogi üzemeltetési engedélyezésre benyújtandó tervdokumentációt

A műszaki átadás-átvételi eljárást sikeres lefolytatását követően pedig közreműködik a használatba vételi eljárásban.

Az M80 autóút közel 29 kilométeres, két ütemben megvalósuló Körmend és Rábafüzes közötti szakaszát 2021 októberében adták át a forgalomnak. Itt épült meg Magyarország egyik leghosszabb, 575 méteres viaduktja, a vasszentmihályi völgyhíd.

Mi épül?Utiber Kft.Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)KörmendRábafüzesM80-as

Hírlevél

Hirdetés