2024.04.30, Kedd

Hirdetés

Dunai panorámával épülnek Pest új lakóházai és irodái
Látványtervek: cordia.hu

Dunai panorámával épülnek Pest új lakóházai és irodái

vg.hu;economx.hu

2024.04.17. 13:47 - Bíró Beáta

A Marina City beruházásával egy 14 hektáros volt ipari területet rehabilitálnak, 2,5 ezer okos lakás létesül a Duna-parton.

Hirdetés

A Corvin sétányhoz hasonló volumenű beruházásba kezdett a Cordia a XIII. kerület Duna-parti részén. Április 17-én elhelyezték a cégcsoport legújabb gigantikus városrehabiltációs projektje, a Marina City alapkövét – számol be az eseményről a vg.hu. A Futureal csoport lakóingatlan-fejlesztő cége, a Cordia International a 14 hektáros egykori iparterületen, 2,5 ezer lakást épít fel, mintegy 400 milliárd forintból.

Az új városrész a Duna Plaza mögötti területen, egy különleges adottságú, 1,2 kilométeres közvetlen Duna-parti szakasszal határolt fejlesztési területen valósul meg, ahol 20 milliárd forintot költ a fejlesztő cég közérdekű beruházásokra. „Ez Magyarországon a valaha volt legnagyobb összeg, amelyet magáncég közhasznú beruházás finanszírozására szán” – hangsúlyozta a rendezvényen Futó Gábor, a Futureal alapító társtulajdonosa. A munkálatok már elkezdődtek a Duna Plaza mögött. Az új városrésznek kilométeres Duna-parti szakasza is lenne.

A CIB Banktól megvásárolt területen, az egykori hajógyár és darugyár helyén

  • 30 százalékban zöldövezet terül majd el, szellős beépítéssel,
  • 45-65 méter magas zöld- és okosépületek révén 30 százalékos beépítéssel,
  • bővül és megújul a Duna Plaza is az új városnegyed révén,
  • megemelik a területet, amely gátként magaslik majd ki a területből, árvízvédelme már enélkül is megoldott

 –  mondta Földi Tibor, a Cordia igazgatóságának elnöke.

 

 

Okos lakások épülnek

Az economx.hu  beszámolója szerint technológiailag fejlett épületeket terveztek, amelyekben okos lakásokat alakítanak ki. Szolgáltatásokból sem lesz hiány: az épületek alatt üzletek nyitnak majd, és lesz klubház is többek között wellnesses, fitness teremmel és játszóteremmel – ez egy találkozópont lehet a lakóknak és dolgozóknak, 3-4 ezer négyzetméteren.

A magyar ingatlanfejlesztő társaság élen jár a városnegyed-megújító fejlesztésekben, hiszen a Corvin negyed teljes újjászületését eredményező projekt megálmodója és megvalósítója is volt. A Futureal leányvállalata, a Cordia a Marina City tervét már régen bejelentette, az indulás időpontja volt kérdéses csupán, a fejlesztési tervek startra készen vártak a megfelelő időpontra.

A gigantikus pesti projekt indulása az újlakás-piac felpörgésébe vetett hitet is tükrözi, és nem alaptalanul: az első ütem lakásait már a tervezőasztalon eladták.

 

 

A kerület felkészül az ide költözők fogadására

Most újítják fel az óvodákat, ősszel megnyit az első smartóvoda, bölcsődefelújítások kezdődtek, és egy új háziorvosi rendelőt is kialakítottak a közelben, amelyet bővítenek majd – összegezte Tóth József polgármester.

A duna-parti területről könnyen megközelíthető a metró: két megálló is rendelkezésre áll az északi és a déli részen.

A cégcsoport 40 ezer négyzetméter irodaterületet és 1500 lakást már épített a XIII. kerületben, azaz nem ismeretlen területre érkezik. A ma debütált projektre előzetesen már több mint ezren jelentkeztek, az első ütemet már eladták, és indul a második ütem is.

Mi épül?CordiaFuturealMarina Cityingatlanfejlesztésokos otthonok

Hírlevél

Hirdetés