2024.05.18, Szombat

A kormányzati családi otthonteremtési programot kiegészítve saját programot hirdetett Mórahalom. A három gyermeket vállaló családokat a telek-, illetve lakásvásárlási lehetőség, készpénztámogatás és munkahely várja a Csongrád megyei városban.

A lehetőségről Nógrádi Zoltán (Fidesz-KDNP) polgármestere számolt be az MTI-nek. A politikus tájékoztatása szerint a város a három gyermeket vállalóknak egymillió forint vissza nem térítendő támogatást nyújt, és 250 ezer forintig a ház tervezési költségét is átvállalja.

Az önkormányzat emellett társas-, sor- és garzonházprogramot kínál. A családi házat építőknek 400 forintos négyzetméteráron kínálják az építési telkeket, a társasházba költözőknek pedig biztosítják az áfa-visszaigénylés lehetőségét.

Különleges eleme a mórahalmi támogatási rendszernek, hogy garzonház épül időseknek. Az a család, amelyik nem új lakásépítésben gondolkodik, hanem egy olyan idős embertől vásárol házat, aki a garzonházába beköltözik, szintén élhet az önkormányzat biztosította kedvezményekkel.

Nógrádi Zoltán elmondta, az önkormányzat a Mórahalomra települőknek a munkavállalásban is próbál segíteni. A város több mint százhektáros ipari parkjában működő cégek azt vállalták, hogy lakhatási támogatással járulnak hozzá a kormány és a város által nyújtott támogatási rendszerhez.

(mti)

(fotó: viragosmagyarorszag.itthon.hu)

GazdaságlakásépítésCSOKúj építésű lakásokMórahalom