2024.06.25, Kedd

Az Észak-Magyarország azt írta, az új ipari területről Orbán Viktor miniszterelnök szólt először a Modern városok program keretében tett miskolci látogatásán 2015 tavaszán. A városvezetés ezután hónapokig nem nyilatkozott arról, hogy hol lehetne ekkora területet ilyen célra kialakítani.

A város közgyűlése idén januárban módosította a további fejlesztésekhez a város építési szabályzatát, ezzel változtatási tilalmat vezettek be a kijelölt területen.

A leendő ipari park nagyságát a lap úgy érzékelteti, hogy négy Mercedes gyár, vagy húsz Bosch üzem férne el a területén. Az újság cikke kitér arra, hogy jelenleg mezőgazdasági művelés alatt állnak a földek és legalább tíz év kell ahhoz, hogy gazdasági vállalkozásokkal megteljen a terület.

Az Észak-Magyarország egy korábbi elemzésében arra is kitért, hogy már a rendszerváltáskor voltak tervek az ipari park kialakítására ugyanezen a területen, ami akkor ellensúlyozhatta volna a megszűnő kohászat negatív hatását, ám ennek hiányában az évek során összesen 70 ezer ember költözött el a városból.

(eszak.hu)

(fotó: gyip.hu - illusztráció)

Gazdaságipari park