2024.04.19, Péntek

A beruházásról a város képviselő-testülete döntött. Schmidt Csaba (Fidesz-KDNP) polgármester emlékeztetett arra, hogy korábban egy 3000 fős sportlétesítmény építését tervezték, majd a Magyar Kézilabda Szövetség fejlesztési programjában merült fel, hogy az ország öt helyszínének egyikeként Tatabányán is nemzetközi szabványok szerinti csarnok épüljön.

Elmondta, a beruházásról a Modern városok program keretén belül megállapodás született a kormánnyal, melyben a tatabányaiak dönthették el, hogy egy 3000 vagy egy nemzetközi szabványok szerinti 6000 fős stadion fenntartását vállalják.

Hozzátette, a sport- és kulturális szervezetek, valamint a kézilabdacsapat támogatóival és a pártok vezetőivel való egyeztetés során mindenki a nagyobb létesítmény megépítése mellett állt ki. „A nemzetközi szabványoknak megfelelő csarnok építését közel 3000 tatabányai lakos aláírásával is támogatta” - hangsúlyozta a polgármester.

A tervezett csarnokot az élményfürdő közelében helyezik el, építéséhez felhasználják a város korábbi napközis táborának területét. A létesítményben a vívószövetség által kért pástok is helyet kapnak, mivel a tervek szerint Tatabányán alakítják ki a vívás egyik vidéki központját.

A város öt év alatt szeretné elérni, hogy a rangadókon, nemzetközi mérkőzéseken 90 százalékos legyen a kihasználtság. Mivel az álló- és ülőhelyek száma változtatható, a létesítmény edzőtáborok, koncertek rendezésére is alkalmas lesz.

Az előzetes számítások szerint a csarnok fenntartási költsége 138 millió forint évente, az összeg közel felét rendezvények bevételéből szeretnék fedezni - ismertette a polgármester.

(mti)

(fotó: pannonsport.hu - illusztráció)

Galéria

Mi épül?sportberuházásokTatabánya