2024.05.25, Szombat

Fertődön letették a Porpáczy Aladár Középiskola, Kollégium és Általános Művelődési Központ alapkövét. Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleményéből kiderült, a kiemelt jelentőségűvé nyilvánított beruházás több mint 1 milliárd forint költségvetési forrásból valósul meg 2016 végéig.

A fejlesztés során komplett új iskola épül 10 tanteremmel, a kapcsolódó igazgatási, nevelőtestületi, közlekedési, szociális, étkezési, üzemeltetési területekkel, és egy 605 négyzetméteres tornateremmel. A korábban az Esterházy-kastélyban működött intézményt a ma már kulturális és turisztikai központnak otthont adó épületegyüttes rekonstrukciója miatt kellett elköltöztetni.

A projekt a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program része, melynek első ütemében országszerte 24 tanterem, 25 tornaterem, 24 tanuszoda beruházás, és 5 komplett iskola-fejlesztés valósul meg. A programot a kormány döntése alapján teljes egészében hazai költségvetési forrásból finanszírozza az NFM.

Győr-Moson-Sopron megyében a fertődi beruházás mellett Győrben tanterem épül, Győrújbaráton pedig már a tavalyi év végén átadtak két tantermet.

(magyarepitok.hu)

iskolaépítésMi épül?közintézményekFertőd