2024.03.19, Kedd
Öt település szennyvízkezelését oldja meg Vasban a Szabadics
(illusztráció)

Öt település szennyvízkezelését oldja meg Vasban a Szabadics

magyarepitok.hu

2017.11.04. 10:20 - Hegedűs Gergely

Hegyfalu, Ölbő, Szeleste, Pósfa és Zsédeny csatornahálózatot és szennyvíztisztító telepet is kap a nettó kétmilliárdos beruházásban.

Hirdetés

A Nemzeti Fejlesztési Programiroda kihirdette a Hegyfalu térségét érintő szennyvízfejlesztési közbeszerzés eredményét. A TED-en megjelent tájékoztató szerint a nyertes Szabadics Közmű és Mélyépítő Zrt. nettó 2,1 milliárd forint értékű fejlesztést végez el a Vas megyei Hegyfalu, Ölbő, Szeleste, Pósfa, Zsédeny településeken.

A projekt (KEHOP-2.2.2-15-2015-00035) korábbi leírása szerint a  települések jelenleg nem rendelkeznek csatornahálózattal,  sem szennyvíztisztító teleppel, így keletkező szennyvíz elhelyezése és tisztítása megoldatlan. Az NFP honlapján megjelent tájékoztatóban az áll, a gerinchálózatról a szennyvíz az átemelőkbe kerül majd, ahonnan nyomócső segítségével jut el a szennyvíztisztító telepre.

A beruházásban összesen 1054 háztartást kötnek be a szennyvízhálózatra, a megvalósítandó gravitációs gerincvezetékek hossza 18,7 kilométer, a nyomás alatti vezetékeké 16,4 kilométer.

Szabadics Zrt.VízgazdálkodásvízgazdálkodásHegyfaluÖlbőSzelestePósfaZsédeny

Hírlevél

Hirdetés