2024.04.18, Csütörtök

Dr. Fekete Zoltán, Mezőkövesd polgármestere szerint a város jó irányba halad, az adóbevételek mindig a terven felül teljesülnek. A 2014–2020 közötti pályázatok hétmilliárd forintnyi fejlesztést is a városba hozhatnak. A meglévő ipari park bővítése esetében azonban nem várnak a pályázatokra, mindenképp belefognak, mert már régóta szerepelt a tervek között.

A volt szovjet katonai repülőtéren egy 20 hektáros ipari park kerül kialakításra, melynek építése teljes közművesítéssel együtt egymilliárd forintba kerül. Több céget is érdekelne a betelepülés, olyan beruházásokat terveznek, amelyek elősegítik a munkahelyteremtést, a gazdaság növekedését.

A Kormány 151/2016. (VI. 13.) Korm. rendelete a mezőkövesdi ipari telephely kialakításával összefüggő közigazgatási hatósági ügyeket nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította.

A város a továbbiakban szeretne pénzt nyerni a Zsóry üdülőterület fejlesztésére, a Hadas városrész rekonstrukciójára, háziorvosi rendelő építésére és felújítására, valamint a dél-nyugati városrész csapadékvíz-elvezetésére is.

(boon.hu, magyarkozlony.hu)

Mi épül?ipari parkMezőkövesd