2024.05.23, Csütörtök

Nyíregyházán átadták a közel 2,1 milliárd forintos kormányzati támogatásból felújított Bujtosi Szabadidő Csarnokot, új nevén Continental Arénát.    

A Bujtosi Szabadidő Csarnokot 1988-ban építették, akkor az ország második legnagyobb sportcsarnokának számított. A fejlesztésének első, 2014 szeptemberében zárult ütemében az épület külső szigetelése és homlokzata újult meg. Ekkor elvégezték az energetikai korszerűsítéseket, a tető és a nyílászárók cseréjét.

A belső munkálatokat magában foglaló, 2015 augusztusában megkezdett második és harmadik ütemben a teljes épületgépészeti- és informatikai rendszer felújítása, az eredményjelző berendezések és a hangosítás fejlesztése következett. 

Két, motoros mozgatású térelválasztó beépítésével az 1800 négyzetméteres küzdőteret három keresztirányú kosárlabda pályára lehet osztani, így több csapat egyszerre tarthat edzéseket. 

A csarnok befogadóképessége a kihúzható mobil lelátóknak köszönhetően 2500 személyesre bővült. Kicserélték a nézői székeket, hat VIP-páholyt építettek, az aréna keleti oldalán pedig nyolcvanfős konferenciatermet, illetve külön médiaszobákat létesítettek. A küzdőtér megújított világítási rendszere HD minőségű televíziós közvetítéseket tesz lehetővé.    

Bővültek a kiszolgáló helyiségek, egy nagy bemelegítő terem és több kisebb - például szabadidős tevékenységre alkalmas - szobák épültek. Megújultak a sportolói és bírói öltözők, orvosi, elsősegélynyújtó és doppingellenőrző szobák létesültek, az új látványlift beépítésével pedig teljesen akadálymentesítették az épületet. 

Az átadón Kovács Ferenc (Fidesz-KDNP), a nyírségi nagyváros polgármestere hangsúlyozta, huszonöt év után újra modern sportcsarnoka van a nyíregyháziaknak. Kiemelte, a három évvel ezelőtt még rendkívül rossz állapotban lévő csarnokra ma már rá sem lehet ismerni. A felújított, teljesen modernizált épületben nemzetközi sportmérkőzéseket, kulturális nagyrendezvényeket, illetve tömeg- és szabadidősporttal kapcsolatos eseményeket egyaránt meg lehet rendezni. 

Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) sportért felelős államtitkára úgy fogalmazott, az itt élők kitartása, hite és elszántsága élesztette újjá a csarnokot. „Ez az akarat volt az, ami a kormányban segítő kezekre talált” - hangsúlyozta az államtitkár. Felidézte, a kormány két éve döntött úgy, hogy költségvetési forrásból több mint kétmilliárd forintot fordít a Buszacsa fejlesztésére.

(mti)

Galéria

Mi épül?Nyíregyházasportberuházások