2024.04.21, Vasárnap

Az osztrák EGLO csoport 4 milliárd forint értékben bővíti világítástechnikai gyártóbázisát Pásztón. A beruházás jelentős számú új munkahelyet teremt.

A projektben a gyárat és a hozzákapcsolódó logisztikai centrumot fejleszti 4 milliárd forintból a külső és belső világítástechnikai eszközöket is gyártó cég.

A magyar kormány 650 millió forinttal támogatja a beruházást - közölte Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára budapesti sajtótájékoztatóján. A találkozón René Tiefenbacher, az osztrák EGLO Group ügyvezető igazgatója is beszédet mondott.

Magyar Levente szerint nagyon jelentős, hogy olyan, családi tulajdonban lévő vállalkozások, mint az EGLO, Magyarországot választják európai központjuknak, és itt bővítik termelő és logisztikai kapacitásukat. Hozzátette, az EGLO legfontosabb gyártóbázisa Magyarországon van, emellett Pásztón építette ki első gyárát.

Sulyok Krisztina, az EGLO Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója az MTI-nek arról számolt be, hogy a cég árbevétele tavaly elérte a 30 milliárd forintot.

René Tiefenbacher, az EGLO-csoport vezérigazgatója elmondta, a csoport árbevétele tavaly mintegy 440 millió eurót (több mint 130 milliárd forintot) tett ki. A cégcsoportnak több mint 50 leányvállalata van a világon.

(MTI)

Mi épül?Pásztó