2019.08.21, Szerda

Ajka 850 milliós uszodát kapott

2016.03.11. 19:13

Az ajkai létesítmény 37 év után vált ideiglenes uszodából korszerű sportkomplexummá. Az épületben egy 33 méteres versenymedence és egy 20 méteres tanulómedence mellett szauna, merülőmedence, sószoba és jacuzzi is helyt kapott.

Pénteken átadták a megújult ajkai uszodát. A beruházás bruttó 850 millió forintból, 572 millió forint TAO-forrás felhasználásával közel másfél év alatt készült el.

Az építményt a vízilabdaklub mellett az úszók és a helyi lakosok is használhatják majd. Schwartz Béla, Ajka szocialista polgármestere az átadón emlékeztetett, a korábbi, ideiglenes uszodát 1979-ben építették, ennek medencéje körül egy sátor biztosította a fedett teret. A 2014 őszén kezdődött felújítás során ennek medencéje köré alakították ki az új komplexumot. Az épületben egy 33 méteres versenymedence, egy 20 méteres tanulómedence és egy 30-40 fő befogadóképességű szauna kapott helyet hideg vizes merülőmedencével. Emellett kialakítottak egy sószobát, illetve egy jacuzziként is használható előmelegítő medencét.

Az ünnepélyes avatáson Nemcsik Balázs, a Magyar Vízilabda Szövetség főtitkára sporttörténeti pillanatnak nevezte az uszoda átadását Ajka életében. „Példaértékű, hogy az ajkai sportklub támogatási lehetőségeit arra használta fel, hogy maradandót alkosson” – fogalmazott a főtitkár.

Az avatás után a helyi Cápa Vízilabda Klub barátságos találkozón csapott össze a szekszárdi csapattal az olimpiai bajnok Székely Bulcsú bíráskodása mellett.

(mti)

Galéria

sportberuházásokMi épül?uszodaépítés