2024.06.17, Hétfő

Pénteken átadták a megújult ajkai uszodát. A beruházás bruttó 850 millió forintból, 572 millió forint TAO-forrás felhasználásával közel másfél év alatt készült el.

Az építményt a vízilabdaklub mellett az úszók és a helyi lakosok is használhatják majd. Schwartz Béla, Ajka szocialista polgármestere az átadón emlékeztetett, a korábbi, ideiglenes uszodát 1979-ben építették, ennek medencéje körül egy sátor biztosította a fedett teret. A 2014 őszén kezdődött felújítás során ennek medencéje köré alakították ki az új komplexumot. Az épületben egy 33 méteres versenymedence, egy 20 méteres tanulómedence és egy 30-40 fő befogadóképességű szauna kapott helyet hideg vizes merülőmedencével. Emellett kialakítottak egy sószobát, illetve egy jacuzziként is használható előmelegítő medencét.

Az ünnepélyes avatáson Nemcsik Balázs, a Magyar Vízilabda Szövetség főtitkára sporttörténeti pillanatnak nevezte az uszoda átadását Ajka életében. „Példaértékű, hogy az ajkai sportklub támogatási lehetőségeit arra használta fel, hogy maradandót alkosson” – fogalmazott a főtitkár.

Az avatás után a helyi Cápa Vízilabda Klub barátságos találkozón csapott össze a szekszárdi csapattal az olimpiai bajnok Székely Bulcsú bíráskodása mellett.

(mti)

Galéria

Mi épül?sportberuházásokuszodaépítés