2024.06.25, Kedd

19. alkalommal hirdették meg a Magyar Termék Nagydíj Pályázatot, amely hazánk legrangosabb minősítő rendszere. Olyan gazdasági társaságok, szervezetek jelentkezhetnek áruikkal és szolgáltatásaikkal, amelyek elkötelezettek a magas minőség, az innováció, a fogyasztóközpontúság, az érték iránt. A meghirdetett 38 pályázati főcsoport érinti többek között a vendéglátást, az építő- és élelmiszeripart, szabadidős tevékenységeket, az orvostechnikai- és kozmetikai szegmens, vagy akár a bútor- és ruházati termékek gyártását. 

Az országos egyfordulós pályázatra idén először belsőépítészek, tervezők és kivitelezők is jelentkezhetnek, miután pályázati lehetőség nyílt meg kimondottan „az innovatív és élhetőbb lakótér kialakításáért” gondolat mentén. A hazai tulajdonban lévő Poli-Farbe festék- és vakolatgyár javaslatára azokat a belsőépítészeket, tervezőket és kivitelezőket is díjazzák, akik külső vagy belső falak, homlokzatok, design elemek, enteriőr-megoldások kivitelezésekor újító és jövőbe mutató megoldásokat használtak, ezáltal a tervezett lakótér praktikusság, életminőség-javítás vagy környezettudatosság szempontjából szépült meg.

A 2016-os évre meghirdetett pályázatok sajtótájékoztatóján Szabó Antal, a bírálók közé bekerült Poli-Farbe ügyvezető igazgatója hangsúlyozta, ahogy a vállalkozásoknak szüksége van innovációra, úgy a Magyar Termék Nagydíj Pályázatot is fejleszteni kell. „Ezért határoztuk el, hogy bevonjuk azon szakembereket, akik az építőiparban, a tervezőasztalnál, a kreatív gondolkodásukban, a lakóterek és a közösségi terek kialakításában vannak jelen és alkotnak maradandót.”

A pályázat részletes feltételeiről a termeknagydij.hu oldalon lehet tájékozódni, jelentkezni 2016. május 20-ig lehet, az oldalon található érvényes jelentkezési lap beküldésével.

(termeknagydij.hu)

Pályázatokpályázatok