2024.06.15, Szombat

A Százados út 12-14. szám alatti Pitypang Napközi Otthonos Óvoda bővítése azért vált esedékessé, mert a Százados negyed a nyolcadik kerület egyik legkeresettebb része, sok kisgyermekes fiatal család költözött és költözik a környékre. Az intézmény jelenleg maximálisan 115 férőhellyel működik.

A hamarosan induló kivitelezési munkálatok keretében a 3870 négyzetméteres ingatlanon a régi óvodaépületet lebontják, helyette egy földszint + emelet kialakítású, 6 csoportos óvoda épül, 180 férőhellyel. Az új óvoda épületét a SAGRA Építész Kft. tervezte a tavalyi évben.

A kivitelezést a Vép-Mester Építőipari Kft. nyerte el, 247 millió forintos ajánlatával. Az önkormányzat az építés költségeire 130 millió forintot kapott az államtól, a fennmaradó összeget saját erőből biztosítja. A bővítéshez igénybe veszik a szomszédos, önkormányzati tulajdonban lévő telket is.

Az új, csaknem 1300 négyzetméteres óvodaépület kivitelezése a jelenlegi játszóudvar területén valósul meg. A jelenleg működő, 484 négyzetméteres, 5 csoportos óvoda épületét az építés idejére 33 méter hosszú hanggátló fallal választják le. A régi épület bontására az új épület kivitelezése után kerül sor, a helyén játszó- és kertrészt alakítanak ki.

(kozbeszerzes.hu, jozsefvaros.hu)

(kép: jozsefvaros.hu)

Mi épül?építőipari cégekóvodafejlesztésJózsefváros