2024.05.20, Hétfő

A város tulajdonában lévő fürdő 60 millió forintos fejlesztéséhez az önkormányzat az Új Főnix Terv keretében 50 millió forinttal járult hozzá, a további 10 milliót a fürdőt működtető DH-Szervíz Kft. biztosította.

A projekt átadóján Barcsa Lajos, a város gazdasági alpolgármestere kiemelte, 2011-ben 33 ezren, tavaly már 72 ezren vették igénybe Kerekes-telepi fürdő szolgáltatásait. A most elkészült hideg vizes medence előtt felújították a gyógymedencét és a gyermek medencét, később pedig bővítik a fürdő melletti kempinget is.

A nagyerdei strand egykori közkedvelt, az Aquaticum élményfürdő építésekor megszüntetett trambulinos, négy méter vízmélységű medencéjét is a Kerekes-telepen építik meg.

Papp László, Debrecen polgármestere (Fidesz-KDNP) szerint különösen fontos a Kerekes-telepi fürdőfejlesztés abból a szempontból is, hogy jövőre teljes átépítés miatt bezár a nagyerdei strand és gyógyfürdő. 2018-2019-re készül el, addig komoly terhelés vár a Kerekes-telepi fürdőre.

Szombaton egész napos programokkal ünneplik az első fejlesztési ütem befejezését. 


Az első látványterv a megújuló nagyerdei strandról.

Még májusban jelentették be, hogy a Nagyerdő fejlesztését négymilliárd forinttal támogatja a kormány, mely a strandfürdő rekonstrukcióját is magában foglalja. A Nagyerdei Stadion tervezője, Bordás Péter és csapata nyerte a strand megújítására kiírt ötletpályázatot.

(MTI)

(kép: termalonline.hu)

Galéria

Mi épül?DebrecenfürdőfejlesztésÚj Főnix Terv